Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vi kan inte ha det så i norsk fotboll”

Lars Lagerbäck Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Dag-Eilev Fagermo Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Innan Norges EM-kvalmatch mot Färöarna sa Lars Lagerbäck: ”Inget lag i den norska högsta ligan hade klarat av att bara förlora med 4-1 mot Spanien”.

Nu ryter flera profiler i den norska högsta ligan ifrån. 

– Vi kan inte ha en förbundskapten som pratar ner den norska ligan för att rättfärdiga dåliga resultat. Det provocerar mig, säger Dag-Eilev Fagermo, tränare för Odds BK till VG.  

Den norska landslagstruppen består till mestadels av spelare som inte spelar i den norska högsta ligan. Och inför Norges EM-kvalmatch mot Färöarna sa Lars Lagerbäck: ”Inget lag i den norska högsta ligan hade klarat av att bara förlora med 1-4 mot Spanien”.

Nu slår flera profiler från den norska högsta ligan tillbaka. Bland annat Odds BK:s tränare Dag-Eilev Fagermo. 

– Vi kan inte ha en förbundskapten som pratar ner den norska ligan för att rättfärdiga dåliga resultat. Det provocerar mig, säger han enligt VG.  

”Vi måste hjälpas åt”

”De är rankade där de är och man har sett vilka resultat de har åstadkommit. Jag tycker de håller en relativt hög klass om du jämför med allsvenskan eller elitserien”, sa Lagerbäck på en presskonferens inför matchen mot Färöarna. 

Tv 2:s expert Jesper Mathisen slår tillbaka mot Lagerbäcks uttalande. 

– Att lagen i elitserien skulle ha problem att bara förlora med 1-4 mot Spanien tror jag inte på. Om du hade slängt in Odd eller Molde i en teoretisk match mot Färöarna är jag tämligen övertygad att de hade vunnit mer än förlorat, säger han. 

Kristoffer Løkberg, spelare i SK Brann tillägger: 

– Vi i norsk fotboll måste hjälpas åt att prata upp elitserien, inte prata ner den, säger han enligt VG.