Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vet inte vem som har fuckat upp det”

Kritiken från Nilla Fischer.
Stina Blackstenius.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magdalena Eriksson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Nilla Fischer.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Just nu pågår kvalet till damernas fotbolls-VM. 

Och mitt under den perioden kommer världens finaste fotbollspris, Ballon d'Or, att delas ut. 

Något som innebär att de flesta av de nominerade damspelarna inte kommer att kunna vara på plats. 

– Jag vet inte vem som har ”fuckat” upp det, rent ut sagt, säger Nilla Fischer.  

På torsdag väntar en stormatch för det svenska damlandslaget i fotboll när man ställs mot Finland hemma på Gamla Ullevi. 

Det är den första av två matcher för svensk del under den pågående kvalperioden, på tisdag i nästa väntar Slovakien i Malmö. 

Mitt under den pågående internationella samlingen hålls på måndag en Ballon d’Or-galan i Paris där världens bästa fotbollsspelare på både dam- och herrsidan ska delas ut av France Football. 

Till det prestigefyllda priset är två svenska spelare nominerade, Stina Blackstenius och Magdalena Eriksson. 

”Det är väldigt olyckligt”

Ingen av dem kommer dock kunna vara på plats på galan i Paris eftersom den är dagen innan Sveriges match mot Slovakien. 

Den svenska landslagsduon är dock långt ifrån ensamma om att inte kunna närvara. I och med landslagsfönstret är det få av de totalt 20 nominerade damspelarna som kommer att kunna vara på plats. Enligt The Telegraph är det tveksamt om det ens blir någon alls. 

– Jag tycker det är väldigt olyckligt att man inte har lyckats hitta ett datum som passar båda kalendrarna. Och att den personen som nu kommer vinna priset inte kommer kunna vara där fysiskt det är otroligt olyckligt, säger Magdalena Eriksson. 

– Det kommer vara en stor stund i karriären och att behöva ta emot priset från ett landslagsläger det är väldigt synd. Jag vet inte hur planeringen har sett ut och vet inte hur man har tänkt, men jag tycker det är jättetråkigt. 

Vem tippar du vinner? 

– Jag tror det står mellan Alexia Putellas i Barcelona och Sam Kerr i Chelsea. 

Får medhåll av Fischer 

Magdalena Eriksson tror med andra ord inte att hon kommer vinna priset. Men hon får medhåll av landslagskollegan Nilla Fischer i att det är trist att prisutdelningen ligger som den gör: 

– Jag tycker den ska ligga på ett icke internationellt datum så alla har möjlighet att komma. Jag vet inte vem som har ”fuckat” upp det, rent ut sagt. Jag tycker definitivt att det är något som alla ska kunna gå på och speciellt de nominerade, säger Fischer.

– Det är klart det ska finnas en möjlighet för oss att få vara där också, ibland blir jag så trött på det.

TV: Peter Gerhardsson om nomineringen 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.