Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får inte träffa familjen: ”Fruktansvärd situation”

Glenn Strömberg.
Foto: BILDBYRÅN
Glenn Strömberg och Chris Härenstam.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Strömberg och Frida Nordstrand inför Champions League-finalen mellan Manchester United och Barcelona 2011.
Foto: BILDBYRÅN

Han har inte varit hemma i Italien sedan i mitten av januari och framtiden är oviss för Glenn Strömberg, 60. 

– Jag vet inte när jag kommer att få träffa min familj igen, säger tv-kommentatorn som också berättar om vännerna som dött i corona och hur han ser på Nents tapp av Champions League-rättigheterna. 

Den 5 januari i år fyllde Glenn Strömberg 60 år. Något som han firade hemma i Bergamo i norra Italien med familjen. 

Bara ett par veckor senare skulle bli sista gången på länge som Strömberg var tillsammans med sin familj. 

– Jag har inte varit hemma i Italien sedan mitten av januari, säger Glenn Strömberg. 

Anledningen är att den före detta fotbollsstjärnan och nuvarande tv-kommentatorn var på resande fot när corona-pandemin bröt ut och sedan inte har kunnat återvända till hemlandet och familjen. 

De senaste veckorna har Strömberg befunnit sig i Stockholm, och har bara haft kontakt med familjen via telefon. 

– De har det tufft, man hör det på dem. Men de har så klart fattat att de måste vara hemma, men det är jobbigt när veckorna går och karantänen fortsätter, säger Glenn Strömberg och fortsätter: 

– De vet att det inte finns något annat alternativ för dem. Samtidigt så hör man på dem att de är lite trötta på situationen. Att bo hundra meter ifrån varandra utan att kunna träffas, det är tufft i längden. 

Och det är oklart när Glenn Strömberg kan återförenas med sin familj. 

– Jag vet inte när jag kommer att få träffa min familj igen. I och med att de har skött det här exemplariskt där nere så måste jag också göra det. Och just nu är det inget alternativ att åka hem till Italien. Vi får se när det blir. 

Ingen i Glenn Strömbergs familj har drabbats av corona, däremot flera bekanta. 

– Det är kompisar som jag vanligtvis brukar träffa varje vecka och ta en kaffe med som har blivit sjuka. Och jag har bekanta i Italien som har dött av corona. Det är en fruktansvärd situation och ett väldigt tufft läge för många nu. 

”Det är jättetråkigt”

Glenn Strömberg började jobba som expertkommentator ganska direkt efter fotbollskarriären och har under lång tid varit en av Nent Groups (tidigare Viasat) största profiler. 

I veckan kom beskedet att Nent Group förlorar rättigheterna till Champions League från och med hösten 2021. 

Strömberg har jobbat med Champions League under lång tid. 

– Jag har alltid sagt att det är den turneringen som jag gillar mest av alla. Och det är så klart jättetråkigt att den försvinner. Samtidigt, finns det inte möjlighet att erövra rättigheten så finns det inte. 

– Men jag har alltid tyckt att det är turneringarnas turnering, och den åsikten kan jag ju inte ändra bara för att jag inte kommer kommentera den mer. 

”Ser allt på ett annat sätt”

Glenn Strömberg kommer dock fortsätta som kommentator hos Nent.

– Jag har två år kvar på kontraktet. Jag kommer att fortsätta jobba vidare som vanligt. Jag trivs förträffligt på Nent. Det är så mycket mer än själva kommenterandet, jag har lärt känna många trevliga medarbetare och flera av dem har blivit nära vänner. Det är en stor del av jobbet och att jag trivs så bra. 

– Och det kommer att vara fullt upp ändå, inte minst med Premier League. 

Han menar också att corona-krisen innebär att beskedet om Nents tapp av sändningsrättigheterna av Champions League inte tar lika hårt som de kanske hade gjort vanligtvis. 

– Man ser allt på ett litet annat sätt nu, sådana här saker blir inte så stora när läget är som det är i världen.

Quiz: Testa dina sportkunskaper

Hur bra är du på sport? Ta SportExpressens quiz och utmana sportreporter Ludvig Holmberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.