Foto: Robin AronFoto: Robin Aron
 Foto: Robin Aron
Foto: Pontus FernemanFoto: Pontus Ferneman
 Foto: Pontus Ferneman

Västerås drömmer om Mjällby – får nu kritik

Publicerad

Västerås SK gör nu allt för att knyta Johan Mjällby till klubben.

I ett inlägg på Facebook så vädjar klubbchefen Michael Campese om ekonomiskt stöd för at göra affären möjlig.

- Intresset har exploderat, säger Campese.

Samtidigt får initiativet skarp kritik, men Mjällby själv ser inga problem med det nya greppet.

SportExpressen skrev i går om nyheten att den förre landslagskaptenen är nära jobbet som manager för division 1-laget Västerås SK.

– Det finns ett stort intresse, jag är jäkligt sugen på att ta den här utmaningen. Men inget är helt klart ännu, sa Mjällby.

Det som inte är klart är den ekonomiska biten.

Parterna är överens om kontrakt, men nu gäller det för klubben att få fram pengarna.

Västerås SK är en ekonomisk plågad förening, och för att lösa affären med Johan Mjällby så har man nu tagit till Facebook.

Ordförande Michael Campese vädjade under torsdagen på sin Facebook-sida om hjälp från "möjliga partners".

"Det har exploderat"

Och det flitigt delade inlägget har gett omedelbart effekt.

- Det har exploderat. Bara i dag så har vi fått ihop 30 procent av den totala summa vi behöver. Och då har vi inte ens börjar på riktigt, säger Campese.

Vem kläckte idén med Facebook?

 

- Det var jag. Vi kände att vi inte hann med att tala med alla som ville bara med. Så vi sa: "Hör av er", så tar vi kontakt med er så snart vi kan, säger Campese.

Vem riktar ni er till?

- Till alla. Vi hade ju fantastiska supportrar som svischade in 1,4 miljoner förra sommaren, pengar vi behövde för att överleva.

Det framgångsrika Facebook-inlägget har dock även fått kritik, bland annat av förre landslagsspelaren Gunilla Axén, som skriver i en kommentar till Campeses inlägg:

"Jag måste säga att jag är förvånad hur du hanterar ett avtal. Johan Mjällby är väl värd sekretess och ett väl skött ekonomiskt arbete bakom er önskan att få honom till VSK. Inte en facebook- vädjan om intäkter i sista stund. För mig lite panik och mindre seriöst".

En del uppfattar det här som oseriöst, hur ser du på det?

- Nej, det tycker jag inte. Det finns ju inga kontraktsdetaljer i uppmaningen. Det är bara en uppmaning, säger Michael Campese.

Mjällby: "Inte lätt för mindre klubbar"

- Vi har en och en halv vecka på oss, och det här är en stor chans för fotbollsstaden Västerås som varit lite halvrisig på sistone. Vi vill agera raskt, men samtidigt ansvarsfullt.

Johan Mjällby bekräftar att han är införstådd i VSK:s planer, och säger:

- Det är inte lätt för mindre klubbar att få ihop det ekonomiska och jag förstår att man tar till nya grepp. Jag har en bra dialog med Michael Campese och han har givetvis fått okej från mig för att jobba så att det kan bli av.

Michael Campese, kommer ni att lyckas få ihop pengarna som krävs?

- Ja, om man ser till hur det gått den här dagen. Men jag har varit med för länge för att ropa hej.

Hur mycket pengar handlar det om?

- Jag kan ju inte svara på hur mycket pengar det handlar om, men jag kan säga att Johan Mjällby är en fantastisk människa.

Campese utvecklar:

- Skulle man jämföra med bandyn så skulle han inte ens vara i (löne) topp där.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag