Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Världsklass – ingen gör det som hon kan”

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

DUBLIN. Både Kosovare Asllani och Caroline Seger saknas i VM-kvalmatchen mot Irland. 

Då förväntas Fridolina Rolfö vara den som leder Sveriges offensiv.

Och förbundskapten Peter Gerhardsson spar inte på orden om Barca-stjärnan. 

– Det är världsklass. Ingen skjuter som hon, säger Gerhardsson. 

Sveriges damlandslag i fotboll har vunnit de två inledande matcherna i VM-kvalet, först besegrades Slovakien borta och sedan vann man mot Georgien hemma. 

I morgon väntar dock den hittills tuffast uppgiften i gruppen för svensk del när man möter Irland i Dublin. 

Då saknas dessutom två av Sveriges största stjärnor, Kosovare Asllani och Caroline Seger, som båda dras med skador. 

En situation som framför allt är ett tapp i Sveriges offensiv. 

I Asllanis frånvaro förväntas Fridolina Rolfö att kliva in i rollen mellan mittfält och anfall, en position hon provade på redan i matchen mot Slovakien då Asllani satt på bänken efter att ha varit sjuk i corona. 

Rolfö ser inga problem med att på nytt kliva in och spela på den platsen.  

– Jag tycker att det är en rolig roll. Egentligen är det inte så jättestor skillnad mot när jag är till vänster. Jag gillar att man är centralt, man kan bli delaktig på båda sidorna och bli mer involverad i spelet, säger Rolfö.

Under sommarens OS i Tokyo stod Rolfö bland annat för ett riktigt klassmål mot Australien

”Det är världsklass”

Förbundskapten Peter Gerhardsson menar att det är trist att både Asllani och Seger saknas i matchen mot Irland men är ändå inte orolig. Och ser stora fördelar med att lyfta in Rolfö och ge henne utrymme att komma till läge med sin vassa vänsterfot.  

– Hennes avslut i världsklass, det är ingen som skjuter som hon. Får man de lägena så är det klart att det ibland är bättre att hon kan komma från höger med vänsterfoten, säger Gerhardsson. 

”Jag är inte alls orolig”

Magdalena Eriksson, som fått ansvaret som lagkapten mot Irland i Segers frånvaro, tror att Sverige står starkt utan de två fixstjärnorna. 

– Givetvis är det ett tapp, men vi har konkurrens i det här landslaget just nu. Jag är inte alls orolig, vi har så pass bra spelare. Många har fått rutin och varit med ganska länge. Vi vet exakt vad vi ska göra, säger Eriksson som även hon hyllar Rolfö:

– Hon har otroligt många kvaliteter och är en mångfacetterad spelare. Hon är snabb, kan gå i djupled och väldigt bra på att driva bollen i hög fart. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.