Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världens rikaste spelare gör klart med ny klubb

Faiq BolkiahFoto: Chelsea FC
CS Maritimo
Sultanen av Brunei och den svenske kungen Carl XVI Gustaf.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN SCANPIXSWEDEN

Faiq Bolkiah är klar för portugisiska Maritimo. 

Men det var knappast lönen som övertygade Bolkiah att skriva på. 

22-åringen är nämligen god för 180 miljarder kronor. 

Det är ingen slumpartad lottovinst som gjort Faiq Bolkiah till en av de mest ekonomiskt oberoende människorna på planeten. 

Bolkiah är brorson till sultanen av Brunei, Hassanal Bolkiah. 22-åringens pappa Jefri Bolkiah är känd för att inte hålla tillbaka när det ska plockas från familjens osannolika förmögenhet. Bland annat betalade han Michael Jackson drygt 100 miljoner kronor för att uppträda på hans 50-årsfest. 

Faiq Bolkiah har dock aldrig tillbringat speciellt mycket tid i Brunei. Han föddes i Los Angeles och har bott i Storbritannien sedan han var tio år gammal. 

– Mina föräldrar har alltid stöttat mig så att jag ska kunna uppnå min dröm att bli en fotbollsspelare. De tränade mig hårt både psykologiskt och psykiskt genom min barndom, så jag måste nästan säga att de är mina förebilder, har Faiq Bolkiah tidigare sagt.

Faiq Bolkiah klar för CS Maritimo

Bolkiah har spelat på ungdomsnivå för Southampton, Arsenal och Chelsea, och de senaste åren var han en del av Leicesters U18- och U23-lag. 

Kontraktet med Leicester gick ut i juli, men nu har kungligheten hittat en ny klubb. Portugisiska CS Maritimo skriver på sin hemsida att de värvat Bolkiah. 

– Jag är väldigt glad att vara här och över att jag tog det här beslutet. Jag är övertygad om att det här är rätt klubb för mig just nu i min karriär, säger Bolkiah i ett uttalande. 

CS Maritimo ligger just nu näst sist i den portugisiska ligan, dock endast med en match spelad. Förra året slutade klubben elva. 2016 spelade Maritimo ligacupfinal mot Benfica. 

TV: Ronaldos jättemiss i premiären

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.