Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var många veckor jag låg och stirrade i taket”

Wolfsburg förlorade CL-finalen mot Lyon.
Foto: DANIELA PORCELLI/SPP/SHUTTERSTOCK / DANIELA PORCELLI/SPP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Stjärnan fick en ordentlig smäll i finalen.
Foto: Fridolina Rolfös Instagram / Privat
Nu är hon tillbaka i landslaget.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

I Champions League-finalen pumpade adrenalinet i kroppen på Fridolina Rolfö.

En smäll hon inte kände då visade sig vara en hjärnskakning – som skulle hålla henne borta från fotbollsplanen i två månader.

– Det var många veckor jag bara låg och stirrade i taket.

I semifinalen blev hon hjälte för sitt Wolfsburg när hon gjorde matchens enda mål i semifinalen mot Barcelona. Men i finalen av Champions League räckte inte det tyska storlaget till, Lyon var numret för stora.

Det dröjde innan Fridolina Rolfö kände av vilka konsekvenser smällen mot huvudet, som skedde under finalen, hade.  

– Jag fortsatte spela efter smällen och kände först en timme efter matchen den här tröttheten och orkeslösheten.

– Sedan blev det bara värre och värre, säger hon till SportExpressen.

”Orkade inte gå upp ur sängen”

Hjärnskakningen höll henne borta från spel i två månader. En tid olik all skadefrånvaro landslagsanfallaren varit med om tidigare.

– Det var en konstant huvudvärk. Men det värsta var att jag inte orkade gå upp ur sängen och ta mig till köket, utan blev trött och gick tillbaka. Så jag är tacksam att jag hade min pojkvän som kunde hjälpa mig under den tiden.

– Jag fick inte göra någonting, jag blev väldigt lätt rastlös och tvingades vila hela dagarna. Man blev lite trött på det efter fem sex veckor.

Vad gjorde du med all tid?

– Min första tanke var att man kan säkert lyssna på saker, jag visste ju att jag inte fick se på tv. Men till och med att lyssna på saker och koncentrerar hjärnan gjorde så man blev trött. Det var många veckor jag bara låg och stirrade i taket, det blir mycket man går igenom i huvudet och tänker.

Nu är tiden att vila hela dagarna slut.

– Det var otroligt tufft, men jag är så glad att det är över. Jag är väldigt tacksam över att kroppen har återhämtat sig.

Tillbaka i landslaget

Comebacken i klubblaget är avklarad. Och i veckan fanns hon med i landslagstruppen som ska avsluta EM-kvalet mot Slovakien.

– Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka och träffa tjejerna.

När laget säkrade en plats till EM fick Rolfö följa sina kolleger från tv-soffan. 

– Det var så klart tufft för man vill alltid vara en del av truppen och vara med och påverka. Men å andra sidan satt jag och tittade på matchen och njöt av tjejernas spel och att de lyckades ta sig till EM. Det var både lycka och stolthet när man satt där och tittade.

Hur är känslan i kroppen nu?

– Den är jättebra. Nu har jag haft ett par veckor att bygga upp mig och successivt kunnat öka speltiden. Jag har tränat på väldigt bra under många veckor så nu känner jag mig relativt stark fysiskt. Speltid och träningstid med boll är det jag saknar för att kunna komma i toppform igen. 

– Jag var i en superform innan hjärnskakningen, så nu vill jag tillbaka dit.

Se snyggaste målen från sista omgången av Elitettan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.