Foto: IMAGO/KICKER/METELMANN / IMAGO/KICKER/METELMANN IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO/KICKER/METELMANN / IMAGO/KICKER/METELMANN IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO/KICKER/METELMANN / IMAGO/KICKER/METELMANN IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/HORSTMÜLLER IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/HORSTMÜLLER IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/HORSTMÜLLER IMAGO SPORTFOTODIENST

Vännen berättar nu: Jensen dog utfattig

Publicerad
Uppdaterad

Den danske fotbollsikonen Henning Jensen gick bort i måndags.

Nu berättar vännen om Jensens svåra sista år - efter ett tungt ekonomiskt bakslag.

– Det är bara så sorgligt, säger vännen Jörgen Herbert enligt Ekstra Bladet.

Henning Jensen var en av Danmarks absolut mest framgångsrika spelare under 1970-talet. Han spelade för de europeiska storklubbarna Borussia Mönchengladbach, Real Madrid och Ajax och vann ligan i samtliga klubbar.

Jensen gjorde 21 matcher och nio mål för det danska landslaget. 

Men trots den fina karriären i Europa kunde Henning Jensen inte leva på miljonerna från fotbollskarriären efter att han lagt skorna på hyllan. Anledningen var en personlig konkurs samma sommar som Danmark blev Europamästare i fotboll, 1992 – efter att Jensen hade investerat i ett sportklädesföretag. 

I samband med konkursen förlorade han alla miljoner från karriären. Bland annat tvingades han sälja sitt hus och sin sommarstuga. 

– Det är bara så sorgligt. Man får nog inte säga det högt, men det var nästan bra att det gick så snabbt som det gjorde på slutet. Han behöver inte lida mera, säger vännen Jörgen Herbert till Ekstrabladet. 

 

LÄS OCKSÅ: Dansk fotboll sörjer Henning Jensens död

 

Danska fotbollsikonen förlorade miljonerna 

Sedan försommaren hade fotbollsikonen problem med njurarna, och tvingades bland annat att tacka nej till till vännen Herberts 70-årsfest under sommaren

– Henning Jensen var den lugna typen som inte sa speciellt mycket, men det har varit fantastiskt att ha fått känna honom, säger Jörgen Herbert. 

I slutet förra helgen gick Jensen bort i sviterna av cancer. Han blev 68 år gammal.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag