Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Kan nu skrota planen för EM

Foto: YVES HERMAN / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MIGUEL A. LOPES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

EM i ett enda land och ett Champions League–avgörande utspritt på en vecka. 

Uefas president Aleksander Ceferin öppnar nu för att så kan bli fallet. 

– Det kan mycket väl vara ett bra arrangemang, säger han i en intervju med spanska Movistar+.

Uefas ordförande Aleksander Ceferin upprepade på fredagen tidigare uttalanden om att EM-slutspelet nästa sommar drastiskt kan påverkas av pandemin.

I en intervju med den spanska tv-kanalen Movistar+ påpekade han på nytt att antalet arrangerande länder kan minskas - om så krävs hela vägen från nuvarande tolv till ett enda arrangörsland.

– Planen är att genomföra mästerskapet precis enligt plan, men jag måste säga att i stället för tolv länder, så kan det bli EM i elva, åtta, fem eller ett land, säger Ceferin till spanska Movistar+ och fortsätter:

– Vi är alltid oroliga över situationen, men vi är helt säkra på att EM kommer att spelas.

Nytt CL–upplägg?

Ceferin säger också i intervjun att han uppskattade formatet när Champions League avgjordes i Lissabon i somras. Där spelades allt från kvartsfinaler till final. Ett format Uefa mycket väl kan tänka sig att införa i reviderad form från och med säsongen 2024-2025

– Det var intressant och responsen från klubbarna som deltog var att de var mycket nöjda. Ett finalspel med åtta lag kan bli svårt att få in i matchkalendern, men som jag ser det... ett finalspel med fyra lag, en veckas fotboll, det kan mycket väl vara ett bra arrangemang, säger Ceferin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.