Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen – Busch Thor gör comeback

Niklas Busch Thor i Sirius-tröjan.Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Niklas Busch Thor tillsammans med frun och KD-ledaren Ebba Busch Thor.Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Förra säsongen meddelade han att fotbollskarriären är över.

Men nu har Niklas Busch Thor sagt upp sig från jobbet – och gör comeback i Sirius.

– Jag kände mig inte klar med fotbollen, säger han.

Det var i slutskedet av förra säsongen som Niklas Busch Thor tog beslutet - fotbollskarriären var över.  Han hade varit med om att ta Sirius till allsvenskan men kände därefter att det var dags att lägga av. 

Men nu har Niklas Busch Thor alltså ändrat sig och är redo för en comeback i Sirius. Klubben visade intresse redan under sommaren men då valde Busch Thor att nobba en comeback.

– Jag funderade ganska noga och då hade jag faktiskt inte en tanke på det. Men det såddes väl någon form av frö när de tog kontakt. Efter det började jag fundera mer och mer. Några månader senare hörde Kim (Bergstrand) av sig och frågade om jag inte skulle komma ner på en träning och känna hur det känns. Då var det faktiskt min fru som sa åt mig att åka ner och testa att träna, säger Niklas Busch Thor till Upsala Nya Tidning. 

Lämnar jobbet som försäljningschef

Testräningen gjordes förra helgen och efter att den gav positivt besked har han nu undertecknat ett kontrakt med Sirius som sträcker sig över säsongen 2020. 

– Jag kände mig inte klar med fotbollen, och det har hela tiden gnagt lite i mig att jag har mer att ge, säger Busch Thor till Sirius hemsida

Busch Thor lämnar därmed jobbet som försäljningschef för ett företag som säljer accessoarer till mobiltelefoner.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Sirius – direkt i Messenger 

Hyllas av hustrun Ebba Busch Thor 

Niklas Busch Thor är gift med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.

Hon har vid flera tillfällen berättat om sitt stöd till sin fotbollsspelande make och hyllat Sirius. 

Ebba och Niklas Busch Thor på KD:s valvaka.Foto: OLLE SPORRONG

När det hösten 2016 stod klart att Sirius var klart för allsvenskan skrev Ebba Busch Thor på sin Instagram: 

"Revansch! Så otroligt välförtjänt! Sirius har just vunnit borta mot Halmstad. Trots att det är två matcher kvar så står det därmed klart att blåsvart går upp i Allsvenskan nästa år. Att få följa fotbollen som "fotbollsfru" har gett mig en djup respekt för det hårda arbete som ligger bakom sporten. Djupt imponerad av målmedvetenheten från tränarna KB och Tolle, förmågan att jobba som team och våga spela sitt eget spel från laget - och min älskade Niklas - en riktig slitvarg på mittfältet och överlåten lagkapten."

 

LÄS MER: Ebba Busch Thors hyllning till sin make 

”Ingen tillfällighet”

Sirius tränare Kim Bergstrand är nöjd med att ha fjolårets lagkapten tillbaka i laget.

– Vi är glada att Niklas har valt att gå in med allt han har i minst två och ett halvt år till. Han är en väldigt skicklig mittfältare som har alla de egenskaper vi söker för att bli ett stabilt och vinnande lag, säger Kim Bergstrand.

Med nio omgångar kvar ligger Sirius på kvalplats i allsvenskan. Det är oklart exakt när Niklas Busch Thor finns med i laget igen.

– Det är en fråga för tränarna – när de tycker att min fysiska status är tillräckligt bra så är jag tillbaka i matchtruppen. Jag ska träna så hårt jag kan för att vara i så bra form som möjligt så snart som möjligt. Sedan hoppas jag kunna bidra med annat vid sidan av planen under den tiden, säger han till Upsala Nya Tidning.