Vändningen: Asllani stannar i Real Madrid

Sofia Jakobsson ser ut att lämna Real Madrid.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Men Kosovare Asllani är på väg att förlänga sitt kontrakt.
Foto: SIPA/PRESSINPHOTO/IBL
Sofia Jakobsson har inte accepterat kontraktsförslaget från presidenten Florentino Pérez.
Foto: ALTER PHOTOS / ALTER PHOTOS/SIPA USA SIPA USA

Jakobsen lämnar och Asllani stannar.

Spanska uppgifter gör nu gällande att Real Madrids svenska stjärnduo splittras inför nästa säsong.

Kontrakten för Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson med Real Madrid går ut i sommar och deras framtid i klubben nästa säsong har varit ett frågetecken under våren.

Båda spelarna har varit på väg bort men Arancha Rodríguez från den spanska radiokanalen Cope har nu uppgifter om hur det kommer att bli.

”Jakobsson, en av Real Madrids stjärnor, kommer lämna efter 33 matcher i den vita tröjan den här säsongen enligt Arancha Rodríguez”, skriver Real Madrid-sajten Defensa Central.

Asllani stannar i Real Madrid

Enligt uppgifterna har Jakobsson, som gjort åtta mål den här säsongen, inte accepterat presidenten Florentino Pérez nya kontraktsförslag och hon kan i stället hamna i Juventus eller Lyon.

En spelare som däremot ser ut att bli kvar i Real Madrid, trots tidigare uppgifter om en flytt, är Kosovare Asllani. Hon är nära att komma överens med Real Madrid om en kontraktsförlängning eftersom hon vill spela med klubben i Champions League nästa säsong.

”Det fattas bara att hon skriver sitt namn på det nya kontraktet för att uppfylla sin önskan om att spela i den största europeiska turneringen”, skriver Defensa Central som återigen hänvisar till Arancha Rodríguez.

Spelarnas ord om framtiden

Båda spelarna pratade nyligen om att de har tagit beslut om sin framtid i samband med landskampen mot Norge.

– Det får ni sitta och vänta på ett tag till, men ett beslut är taget och det känns bra. Men mer än så säger jag inte, säger Sofia Jakobsson.

– Jag har bara fullt fokus där jag är just nu. Det andra är vid sidan av, men det kommer att bli klart vilken dag som helst, säger Kosovare Asllani.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.