Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen – är nu bara detaljer från en övergång

Karl-Johan Johnsson.
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Det ser ut att vända igen för Karl-Johan Johnsson. 

Enligt SportExpressens uppgifter är landslagsmålvakten bara detaljer från att göra klart med FC Köpenhamn - som nyligen sålde Jesse Joronen till Brescia. 

Det var i slutet av juni som Guingamps tränare Patrice Lair meddelade att deras svenske målvakt Karl-Johan Johnsson var nära FC Köpenhamn. Men för några dagar sedan sa samme tränare att Johnsson var på väg tillbaka till Frankrike för att träna med klubben. 

– Han kommer tillbaka eftersom han inte hittat en ny klubb, sa Lair i en intervju med Le Télégramme.

Bara små detaljer återstår

Men nu ser alltså affären ut att ta en ny vändning. Enligt SportExpressens uppgifter talar allt för att det trots allt blir en övergång till FC Köpenhamn för Karl-Johan Johnsson. Han ersätter därmed finske målvakten Jesse Joronen, som i dag såldes till Brescia i italienska Serie A. Om inte ytterligare en tvärvändning sker presenteras Johnsson inom den närmaste veckan som FCK-målvakt. 

Johnsson var länge förstemålvakt i Frankrike och Ligue 1-klubben Guingamp, men spelade inte mycket på slutet och petades som förstemålvakt. Klubben åkte ur den franska högstaligan och spelar den här säsongen i andraligan. Men det blir alltså utan den svenske landslagsmålvakten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.