Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Valentic blir Mellbergs assisterande i BP

Foto: Andreas L Eriksson
Foto: Jonas Ekströmer/Tt

Olof Mellberg och Azrudin Valentic.

Så heter tränarparet som ska försöka ta Brommapojkarna tillbaka till superettan kommande säsong.

- När Olof ringde var det inget att tveka på. Vi ser fotboll på samma sätt, säger Valentic.

Idag blev det klart.

Assyriskas förre tränare Azrudin Valentic har hittat ett nytt jobb. Efter att ha varit aktuell för jobbet i en rad svenska klubbar valde han att skriva på för Brommapojkarna. Nyheten blev officiell under onsdagen.

Valentic var huvudtränare i AFF under förra säsongen men valde efter 3-0-segern mot Mjällby i oktober att lämna klubben. Då återstod bara ett fåtal matcher av säsongen och Valentic hade då tagit AFF till en fjärdeplats i tabellen.

Sammanlagt blev det fyra år i Assyriska och innan dess jobbade Valentic i Vasalund. Både som junior- och seniortränare.

"Tror mycket på BP"

Han hyllades tidigare i år för sina insatser i Assyriska och nu väntar alltså en ny utmaning tillsammans med en av Sveriges bästa fotbollsspelare i modern tid, Olof Mellberg.

- Jag tror mycket på BP och vi ska ta tillbaka klubben till eliten. Det är målet. Men vi jobbar långsiktigt och det är ingen katastrof om vi inte går upp redan kommande säsong.

- Jag har varit fyra år i Assyriska och kände att jag ville prova på något nytt. När sedan Brommapojkarna ringde och Olof ringde var det inget att tveka på . Jag och klubben har samma ambitioner, säger han.

Hur mycket betydde det att du får jobba med Olof Mellberg?

- Mycket. Han är en av Sveriges största fotbollsspelare och jag kände när vi snackade att vi ser på fotboll på samma sätt. Det känns väldigt bra. Jag tror att vi har stora möjligheter att uträtta något bra i Brommapojkarna och utveckla föreningen på rätt sätt.