”Väldigt berörd – jag fällde nästan tårar...”

Foto: PETER SONANDER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/SPP/IBL
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

DUBLIN. I derbyt mellan Hammarby och AIK slogs svensk publikrekord. 

Och när de svenska landslagsspelarna ute i Europa såg publikbilderna från Sverige blev de djupt berörda.

– Jag fällde nästan tårar, säger Fridolina Rolfö. 

Hösten 2008 gick 9 413 personer och såg Linköping ta emot Umeå IK i damallsvenskan, det har varit svenskt publikrekord på damsidan ända fram tills för drygt två veckor sedan.

Då slogs rekordet med råge. 

När Hammarby tog emot AIK på Tele 2 arena blev den officiella publiksiffran till sist 18 537 personer. 

Ett rekord som gav eko även ute i Europa. 

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Och nu berättar flera svenska landslagsspelarna om känslorna efter den stora publikmatchen. 

– Jag blir väldigt berörd, när jag såg bilderna fällde jag nästan tårar för att jag blev så berörd av känslan hur långt vi har kommit och hur mycket som har hänt, säger Fridolina Rolflö som i somras lämnade Wolfsburg för Barcelona. 

Under en tid spelade Rolfö tillsammans med Madelen Janogy i just Wolfsburg och hon menar att det var extra känslosamt att se henne göra mål inför rekordpubliken på Tele2. 

– Att få se spelare som Madelen Janogy få vara med om en sådan upplevelse, det tycker jag är otroligt häftigt. Det är kul för damfotbollen och damallsvenskan, säger Rolfö.

Eriksson: ”Jag blev avundsjuk”

Även Chelseas Magdalena Eriksson blev tagen när hon såg publikbilderna från derbyt mellan Hammarby och AIK. 

– Jag blev avundsjuk när jag såg bilderna, jag hade själv velat vara där ute på planen och spela en sådan match, säger Magdalena Eriksson och fortsätter:

– Det är sådana matcher man drömmer om att spela, och förhoppningsvis satt det massa unga spelare på läktaren och blev lite extra inspirerade som kände ”shit, dit vill jag också när jag blir stor”. Och att få dem att drömma om att kunna ta sig dit och spela på den här typen av arenor, jag tror att det inspelade många att satsa och vilja bli bra på fotboll. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.