Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vädjar inför CL-finalen: ”Är viktigt att visa det”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: Daniela Porcelli / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Pedro Soares/SPP/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svenska fotbollförbundet (SvFF) vädjar om att damernas Champions League-final på Ullevi den 16 maj ska spelas inför publik.

Dagen efter väntas publiktaket i Sverige höjas till 500 personer.

”Vi hoppas att det finns en vilja från regeringens och myndighetens sida att visa förståelse, stötta oss och ta sitt ansvar”, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Regeringens förslag är att publiktaket ska höjas till 500 personer den 17 maj – bara några timmar efter Champions League-finalen mellan Barcelona och Chelsea på Ullevi i Göteborg.

”Eftersom det bara rör sig om timmar innan de nya reglerna börjar gälla, har vi tillskrivit Folkhälsomyndigheten och regeringen och vädjat om en lösning som gör det möjligt att tillämpa det nya publiktaket på Gamla Ullevi även under finalmatchen”, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson på förbundets hemsida.

Tre svenskor i Chelsea

I nuläget tillåts bara åtta personer på svenska idrottsarenor. Den planerade höjningen förutsätter att smittläget är tillräckligt gynnsamt då.

”Champions League-finalen är ett unikt arrangemang, och med den ambition vi har att fortsätta få vara värd för de riktigt stora internationella evenemangen, är det naturligtvis viktigt att visa att vi har beslutsfattarnas stöd”, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

I finallaget Chelsea finns tre svenska landslagsspelare: Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic.

https://twitter.com/ZeciraMusovic/status/1390237009768329220

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.