Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Vad jag än säger blir det fel"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Jag feltolkas och saker jag säger dras upp till något helt annat. Jag försöker vara öppen men allt blir bara fel." Så sa Zlatan på den presskonferens som hölls inför VM-kvalet mot Island på onsdag.
Foto: JACK JACK

Hur var det nu med bojkotten av media, den påstådda skallningen och den där ömmande ryggen?

Zlatan Ibrahimovic ger svar på tal och reder ut begreppen i en öppenhjärtig intervju.

- Vad jag än har sagt så har det blivit fel, säger han.

Inför onsdagens VM-kvalmatch mot Island i Reykjavik så berättar Zlatan Ibrahimovic om den senaste tidens händelser. Om hur media har behandlat honom, om tiden i Juventus och om ryggproblemen som oroar. - Det ser lite bättre ut nu inför denna matchen. Jag har fortfarande lite ont i ryggen, efter ett tag växer det fram som en kramp och jag blir stel. Jag har haft förut och det brukar gå över efter ett par dagar. Men när du väl spelar så tänker man inte på att det gör ont, berättar Ibrahimovic. Men ryggen har bara varit en av orosmomenten den senaste veckan. Efter en incident med en journalist i tisdags beslöt landslagsledningen att Zlatan inte skulle prata med media, något som ledde till än mer kritik på vissa håll. - Jag feltolkas och saker jag säger dras upp till något helt annat. Jag försöker vara öppen men allt blir bara fel. Men jag har aldrig bojkottat media. Och det finns inget krig med media.

Filmning, ingen skallning

 I sista ligaomgången då Juventus mötte Udinese var Ibrahimovic inblandad i något som kom att kallas för skallning, när en motståndare plötsligt föll. Zlatan själv menar att det var en filmning. - Han drog mig i tröjan och jag lutade mig mot honom. Det gick två sekunder, han hoppade till och det gick två sekunder till. Jag tittade på domaren och han bara skrattade och visade att det var en filmning. Men så gick jag in på internet och kunde läsa svenska tidningar så stod det att det var en skallning och att jag riskerar avstängning. Så var det ju absolut inte. Ibrahimovic har haft tät kontakt med sin agent och även med Juventus den senaste veckan. Den italienska storklubben har naturligtvis undrat hur det har varit med ryggen. När nu också anfallaren David Trezeguet blir borta tre månader för en axeloperation är det extra viktigt att den svenske målspottaren är tillgänglig för spel. - De ringer varje dag och frågar hur jag mår. De är glada för mig, de blir stolta när jag pratar om Juventus när jag är med landslaget.

Sugen på att spela

Har den senaste tidens händelser fått dig att fundera på att sluta i landslaget? - Absolut inte. Jag är stolt att få spela i landslaget och det är alltid en ära att få dra på sig en landslagströja. Det här påverkar mig absolut inget. Det stora problemet nu är att bli av med smärtorna i ryggen. I söndags tränade han hela passet, en timme, och på Laugarddalsvöllur Stadion i Reykjavik var han med på Sveriges lätta träning. - Klart man är sugen. Det är jobbigt att sitta bredvid och kolla på fotboll. När man sitter på bänken så vill man ju bara in och spela. På onsdag väntar VM-kval match mot Island, och om ryggen är hel lär Zlatan ta plats bredvid Henrik Larsson i anfallet, även om Marcus Allbäck inte blir lätt att flytta på efter lördagens strålande insats. - Det såg bra ut i lördags, de spelade bra. Men nu är det ny match och vi underskattar inte någon, säger Zlatan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.