Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uttalar sig för första gången: ”Chockad”

Foto: KIRK O'ROURKE/RANGERS FC/SHUTTERSTOC / KIRK O'ROURKE/RANGERS FC/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANDREW MILLIGAN / STELLA PICTURES / PA

Europa League-mötet mellan Glasgow Rangers och Slavia Prag slutade i kaos med anklagelser om rasism och misshandel.

Nu har Glen Kamara, en av huvudpersonerna, uttalat sig om matchen för första gången.

”Jag blev chockad och förskräckt av att höra den typen av rasism från en professionell fotbollsspelare. Hans påstående är ren lögn”, skriver han i ett uttalande.

Det blev ett kaosartat slut på Europe League-matchen mellan Glasgow Rangers och Slavia Prag.

Finske Glen Kamara blev vansinnig under matchen efter att Ondrej Kúdela lutat sig fram och viskat något i hans öra. Efteråt berättade Rangers-tränaren Steven Gerrard att Kamara blivit utsatt för ett rasistiskt påhopp. 

– Det är Uefas ärende nu och jag hoppas att de inte sopar det under mattan, sa han.

I ett uttalande på sin webbplats skriver Slavia Prag att detta inte stämmer, samtidigt som de anklagar Kamara för att ha misshandlat Kúdela i spelargången efter matchen.

– Jag sade ”du är en jävla kille”. Det sades i affekt efter att motståndarna fått två röda kort för brutala påhopp, men jag förnekar rasism, säger Kúdela i pressmeddelandet.

Glen Kamara: ”Vidrigt”

Nu uttalar sig Glen Kamara för första gången om händelsen.

”Det finns ingen plats för rasism eller fördomar inom fotbollen. Sedan i somras har flera av oss valt att knäböja för att visa vårt stöd till de som förlorat sina liv till följd av våld kopplat till rasism och om Uefa på riktigt vill 'ge rasism rött kort' så är det hög tid att införa nolltolerans”, skriver han i ett uttalande som han delat med sig av på sociala medier. 

Han fortsätter:

”Som spelare förväntar jag mig att vare sig jag eller någon annan år 2021 ska behöva utstå rasism på planen. De här vidriga orden ägde rum på den internationella scenen, och om Uefa inte agerar kommer jag att se det som att de säger okej till rasism.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.