Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / GEOFFROY VAN DER HASSELT / DPPI/ DPPI AGENCE DE PRFoto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / GEOFFROY VAN DER HASSELT / DPPI/ DPPI AGENCE DE PR
 Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / GEOFFROY VAN DER HASSELT / DPPI/ DPPI AGENCE DE PR

Utspelet: Neymar fejkade sina tårar

Publicerad

Neymars tårar på Brasiliens presskonferens blev genast en stor snackis.

Nu spekuleras det i att det hela var en uppgjord kupp från stjärnans sida.

– Det är löjligt, säger experten Paul Mariner i ESPN.

Neymars övergång från Barcelona till PSG blev sommarens mest omtalade.

Den brasilianska stjärnan blev den dyraste spelaren någonsin, efter att ha sålts för 2,2 miljarder kronor.

Men snabbt upphörde rekordrubrikerna, och rapporteringen kring Neymar kom snarare att handla om konflikten mellan honom och lagkamraten Edinson Cavani.

L'Equipe har även uppgivit att det finns en spricka mellan Neymar och tränaren Unai Emery.

Neymar grät på presskonferensen

På fredagens närvarade Neymar och förbundskaptenen Tite på en presskonferens efter Brasiliens seger över Japan.

Där valde Neymar att slå tillbaka mot den tidens rapportering i de franska medierna.

– Det stör mig verkligen att det hittas på saker om mig och min relation till min tränare och Cavani. Det är inte sant, sa Neymar innan han lämnade rummet i tårar.

Den 25-årige anfallaren togs också i försvar av Tite.

Nu får Neymar kritik för sitt agerande på presskonferensen.

Teorin: Neymar fejkade tårarna

– De bästa spelarna går inte till tränaren och ber dem försvara dem på en presskonferens, det är löjligt, säger experten Paul Mariner i ESPN.

Mariner får medhåll av Julien Laurens:

– Alla stora spelare känner press, men han är den enda som gråter på presskonferensen. Ingen annan gör det. Allt kanske inte är sant som skrivs, men han är en vuxen man, han behöver inte göra så.

De båda fotbollsprofilerna menar också att Neymar bjöd på krokodiltårar under presskonferensen, och att allting var uppgjort på förhand. Craig Burley, tidigare storspelare i Chelsea och det skotska landslaget, köper också den teorin.

– Det här var en fejkad presskonferens, säger Burley.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag