Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Zlatan blir bäst betald någonsin

Zlatan Ibrahimovic har skrivit på ett nytt kontrakt med LA Galaxy.
Foto: USA TODAY NETWORK / JAYNE KAMIN-ONCEA-USA TODAY SPOR SIPA USA
Nu uppges han bli ligans bäst betalde spelare någonsin.
Foto: HAHN LIONEL/ABACA / STELLA PICTURES

Zlatan Ibrahimovic får löneförhöjning i Los Angeles Galaxy.

En rejäl sådan, dessutom.

Enligt LA Times reporter Kexin Baxter får svensken den högsta lönen i MLS historia.

Efter en rad turer i europeisk press om en återkomst till Milan stod det under tisdagen helt klart: Zlatan Ibrahimovic stannar i den amerikanska ligan MLS och klubben Los Angeles Galaxy.

SportExpressen kunde den 5 december berätta att Zlatan väljer MLS framför Serie A, och Milans sportchef Leonardo bekräftade nyheten förra veckan när han berättade att svensken nobbat en comeback till Italien. 

På tisdagen gick Galaxy själva ut med en bekräftelse, och meddelade att de skrivit ett ettårskontrakt med Ibrahimovic. 

– Vi ska ta hem pokalen. Jag kom hit för att lämna ett avtryck, jag kom hit för att vinna. Jag är taggad och ser fram emot säsongen, sa Zlatan till klubbens hemsida.

Skriver historiskt kontrakt

Galaxy informerade samtidigt om att kontraktet är utformat för en så kallad ”designated player”, vilket innebär att 37-åringen inte omfattas av ligans lönetak.

Det stod alltså klart att svensken skulle höja sin lön rejält. Nu säger sig LA Times-journalisten Kevin Baxter sig sitta på mer exakta uppgifter om vad Zlatans nya kontrakt är värt.

– Det ligger runt 72 miljoner kronor, det skulle till och med kunna vara högre, säger han i podcasten ”Corner of the Galaxy”.


Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 

Zlatan ökar sin lön med 600 procent

Det mest värdefulla kontraktet hittills i MLS historia, sett över ett år, är det som Kaká skrev under för Orlandy City 2014. Det var värt 65 miljoner kronor.

Rekordkontraktet innebär en löneökning med 600 procent, jämfört med vad Zlatan tjänade förra året – då han inte var en ”designated player”. Samtidigt är lönen en bit ifrån vad han tjänade i de europeiska ligorna. 2017 skrev Daily Mail att den svenske anfallaren drog in 218 miljoner om året i Manchester United.

LÄS ÄVEN: Zlatan och Helenas enorma lyxhus säljs 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.