Zlatan Ibrahimovic. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCKZlatan Ibrahimovic. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Zlatan Ibrahimovic.  Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Zlatan Ibrahimovic. Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCKZlatan Ibrahimovic. Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK
Zlatan Ibrahimovic.  Foto: MAGI HAROUN/REX/SHUTTERSTOCK

Mino Raiolas svar: "Är han en läkare?"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic kan ha drabbats av en korsbandsskada.

Enligt Sky Italia-reportern Gianluca Di Marzio pekar mycket på detta – men denne får ett bitskt svar tillbaka från Zlatans agent Mino Raiola. 

"Är han en läkare?", skriver Raiola i ett sms till SportExpressen. 

Precis i slutsekunderna av ordinarie matchtid mellan Manchester United och Anderlecht skedde något som kan ha inneburit slutet på Zlatan Ibrahimovics Premier League-karriär. 

Svensken gick upp i en luftduell, landade illa och föll till marken. Zlatan fick bryta matchen, det spekulerades i en eventuell korsbandsskada – och United-tränaren José Mourinho hymlade inte med sin syn på saken. 

– Prognosen ser inte bra ut. Känslan är inte bra, jag vill vara optimistisk, men det är jag inte, sa Mourinho. 

 

LÄS ÄVEN: Zlatans sågas: "Skadan kan vara en välsignelse" 

"Inga positiva tecken"

United har än så länge inte skickat ut någon officiell information om skadans natur, men Sky Italia-gurun Gianluca Di Marzio hävdar att korsbandet troligen är av för Zlatans del. Di Marzio hävdar att Ibrahimovic ska magnetröntgas i eftermiddag, men påstår att det i nuläget "inte finns några positiva tecken". 

SportExpressen hörde av sig till Zlatans agent Mino Raiola för att få honom att kommentera Di Marzios uppgifter. Svaret blev kortfattat.

"Är han en läkare?", skriver Raiola i ett sms. 

Senare på fredagen rapporterade Sky Sports att Zlatan förväntas missa resten av säsongen på grund av skadan – fortfarande utan att klubben kommit med någon info.

United säger inget

En korsbandsskada tar ofta sex till tio månader att återhämta sig ifrån. Uniteds presschef Phil Townsend hade ingen information att ge om svensken direkt efter slutsignal.

– Jag vet ingenting i nuläget. All information kommer på presskonferensen, säger han.

Även Zlatans gamla landslagskamrat Anders Svensson är oroad.

– Zlatan tar mycket smällar, men brukar inte grina så illa som han gjorde där. Jag tänkte direkt på korsbandet när det hände. Jag är glad att han inte behövde båren när han gick ut, det ger mig lite hopp för det ser verkligen inte bra ut, sa Svensson i Kanal 9:s sändning från matchen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag