Uppgifter: Isak högt upp på Arsenals önskelista

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: MOLLY DARLINGTON / AP TT NYHETSBYRÅN

Alexander Isak är en jagad man.

Medan Borussia Dortmund håller ögonen på honom vill Real Sociedad förlänga kontraktet med sitt anfalls-ess.

Nu rapporterar The Athletic att han är högt upp på Arsenals önskelista.

Isak, som såldes från Borussia Dortmund till Real Sociedad inför säsongen 2019/2020 efter att ha gjort succé på lån i holländska Willem II, kommer från en rekordsäsong i La Liga.

Succén har givit ringar på vattnet.

Inte bara väntas Isak starta för Sverige i EM-premiären mot Spanien på måndag – hans framtid i klubblaget är också ett ämne för diskussion.

I samband med flytten från Dortmund skrev den tyska klubben in en så kallad återköpsklausul som ger dem möjlighet att värva tillbaka Isak för ungefär 300 miljoner kronor, en bra bit under hans uppleva marknadsvärde nu.

Detta vet Real Sociedad om, vilket föranlett klubben att undersöka möjligheten att köpa ut klausulen och förlänga Isaks avtal.

Edu en ”stor beundrare”

Nu rapporteras att även Arsenal har Alexander Isak som ett av sina stora transfermål framåt. Detta enligt den välrenommerade brittiska tidningen The Athletic.

Man skriver att sportchefen Edu och hans rekryteringsteam är ”stora beundrare” av Isak och att man registrerat ett genuint intresse för honom.

Samtidigt har klubben en del andra affärer som behöver göras under sommaren – men med Eddie Nketiah och Alexandre Lacazette på utgående kontrakt är en ny central anfallare inte alltför avlägset. Skulle duon lämna klubben kan det, enligt The Athletic, flytta fram planerna på att rekrytera Isak.

Man skriver vidare att man är väl medveten om att det kommer att finnas gott om intresse för Isaks signatur

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.