Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter i Spanien: AIK vill låna Guidetti

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

John Guidetti kan hamna i allsvenskan och AIK redan i januari, enligt uppgifter från Spanien.

Hans nuvarande klubb Alavés vill enligt uppgifter låna ut den svenske anfallaren då man anser att hans lön är för dyr.

Något som kan öppna för allsvenskt spel.

John Guidettis dagar i spanska Alavés kan vara räknade.

Enligt uppgifter från Spanien är AIK, som ska ha kontaktat Guidetti redan i somras, mycket intresserade av att knyta till sig den 29-årige anfallaren på lån under den kommande säsongen.

Enligt uppgifter är Alavés inte intresserade av att sälja Guidetti, men är beredda att låna ut honom för att göra sig av med delar av hans höga lön som är en av de högsta i klubben. 

Bara spelat 18 matcher på ett och ett halvt år

Guidetti, som är klubbens dyraste värvning någonsin, har inte spelat nittio minuter för klubben i tävlingssammanhang sedan mars 2019. Han har samtidigt bara medverkat i blott 18 matcher det senaste ett och ett halvt åren.

Svensken har kontrakt med den spanska klubben till juni 2022, och har sedan ankomsten till Alavés noterats för 9 mål på 72 spelade matcher.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.