Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sundhages nya jobb

Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Pia Sundhage fortsätter arbeta som förbundskapten i Sverige. 

Hon blir nu tränare för F17-landslaget – som spelar EM på hemmaplan 2020.

I många år var Pia Sundhage förbundskapten för det svenska damlandslaget i fotboll och nådde stora framgångar. Hennes kanske största stund i landslaget var när de bärgade OS-silvret i Rio de Janeiro 2016. 

I somras så lämnade hon sin roll som förbundskapten och ersattes av Peter Gerhardsson. 

Pia Sundhages nya roll

Sedan dess har Sundhage fått flera erbjudanden från utlandet, både från klubblag och landslag. Men nu är det klart med Sundhages nya jobb. Hon blir förbundskapten för F17-landslaget. SVT Sport var först att rapportera nyheten, och Svenska Fotbollförbundet bekräftade densamma senare på onsdagskvällen.

– Jag är jättespänd och nyfiken på uppgiften. Fotboll är så mycket mer än bara medaljer och nu får jag äntligen chansen att ge någonting tillbaka. Jag vet hur det ser ut på toppen, men jag är väldigt nyfiken på hur en 15- eller 17-åring tänker på vägen. I det skedet har jag en bra möjlighet att coacha på flera plan, säger Sundhage till förbundets webbsida.

- I den andra delen av det nya uppdraget ser jag också möjligheten att nå ut med fotbollsbudskapet till flera i samhället. Fotbollen har öppnat så många dörrar för mig och jag berättar gärna, för dom som vill lyssna, hur och på vilket sätt fotbollen också gör samhällsnytta, säger Sundhage.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.