Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Han hotade spelarna innan avhoppet

Foto: JON SUPER / AP
Foto: ACTION IMAGES / JASON CAIRNDUFF / © BILDBYRÅN

Manchester United-ikonen Paul Scholes gav upp som tränare efter bara 31 dagar. 

Nu avslöjas kaoset i Oldham.
Kronofogden stängde av värmen, spelarna tvingades tvätta sina egna tröjor och ägaren ville bestämma startelvan. 

Dessutom hotade Scholes spelarna när en mullvad läckte hemligheter. 

Paul Scholes fick stora rubriker när han nyligen sa upp sig som tränare för Oldham efter bara 31 dagar på jobbet. Nu berättar brittiska tidningar varför han fick nog.

 Den klassiska klubben har så dålig ekonomi att kronofogden till sist stängde av värmen. Och man har inte ens kunnat betala sin träningsutrustning. 

 

Dessutom dök inte spelarbussen upp inför bortamatchen mot Bury nyligen. Man var därför tvungen att i panik ringa till motståndarnas klubbledning och fråga om det fanns parkeringsplatser för flera personbilar. Reservplanen var att spelarna skulle köra sina egna bilar till bortamatchen. 

Oldham fick svaret att det inte gick att lösa. Till sist lyckades man dock hitta en buss som kunde transportera spelarna till matchen. 

Ägaren Abdallah Lemsagam ska dessutom ha försökt påverka laguttagningen, enligt Daily Mail. 

Scholes gav upp efter bara 31 dagar i Oldham Foto: TGSPHOTO/REX SHUTTERSTOCK / TGSPHOTO/REX/IBL REX FEATURES

LÄS MER: Så får du biljetter till Premier League 

Paul Scholes hotade spelarna

Vid ett tillfälle ska ägaren Abdallah Lemsagam, utan att meddela Scholes, till och med ha beordrat en spelare att inte komma till träningarna. Och Manchester United-ikonen Paul Scholes ska vid ett tillfälle ha blivit så trött på att spelarna läckte uppgifter om taktik och laguttagningar till Abdallah Lemsagam att Scholes hotade truppen.

– Om jag får reda på vem det är så kommer ni aldrig spela för mig igen, sa Scholes till sina spelare.

Oldhams gräsplan ska dessutom ha varit i så dålig standard att Paul Scholes tvingats ge upp alla idéer om att vinna matcher med passningsspel. Enligt Daily Mail är Scholes nu ”knäckt” över att tränaruppdrag tog slut så snart. Han sa upp sig via ett sms till Abdallah Lemsagam, enligt BBC. 

Ägarens ska då ha försökt ringa Scholes för att övertala honom att stanna, men utan att nå honom.  Abdallah Lemsagam förnekar uppgifterna om att klubben vansköts. 

– Jag är besviken på Pauls beslut att avgå, skriver Abdallah Lemsagam i ett pressmeddelande.
– Både jag och min personal i klubben gav Paul allt stöd och all frihet som han bad om, säger han. 

Paul Scholes vann bara en match av sju under sin tid som tränare för division 4-laget. Tidigare lagkamraten Ole Gunnar Solskjaer, nu manager för Manchester United, är inte överraskad över Scholes beslut.

– Paul har sina skäl till varför han stack. Så är det i tränaryrket. Och han får gärna komma hit om han vill prata lite om det, säger norrmannen till BBC.

LÄS MER: Allt om Premier League 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!