Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Guidetti jagas av storklubb

Foto: REUTERS / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

John Guidetti kan vara på väg till Galatasaray. 

Det uppger bland annat CNN Turk.

– Storklubbar i Turkiet har varit i kontakt med Alavés, säger agenten Hasan Cetinkaya till Aftonbladet.

Det var i början av förra året som Celta Vigo bestämde sig för att låna ut John Guidetti till ligakonkurrenten Alavés. Under våren stod det sedan klart att klubben köper loss Guidetti, och att han skrivit på ett fyraårskontrakt. 

Efter att ha kämpat för speltid i Celta Vigo fick svensken till en början spela mer i Alavés, men den här säsongen har det återigen blivit färre minuter på planen för Guidetti.

Nu skriver bland annat CNN Turk att den turkiska storklubben Galatasaray förhandlar med svensken om en övergång. 

– Utan att gå in på specifika klubbar kan jag säga att storklubbar i Turkiet har varit i kontakt med Alaves, säger agenten Hasan Cetinkaya till Aftonbladet.

Agenten om John Guidetti-framtiden

Enligt agenten har klubbar från andra ligor också visat intresse för 26-åringen.

– Det är flera klubbar i stora ligor som har visat intresse. John har ett starkt varumärke i Sverige och utomlands efter det han har gjort i landslaget, plus att han har spelat i flera stora ligor.

Aftonbladet skriver att Alavés kräver runt 70 miljoner kronor för svensken.

Det här är inte första gången som Guidetti kopplas ihop med just Galatasaray. Redan i höstas florerade uppgifter som menade att den turkiska klubben av intresserade av svensken. Så här sa Guidetti då:

– Galatasaray är en jättestor klubb, en fantastisk klubb med supportrar som är helt otroliga och fotbollsspelare som är väldigt duktiga. Det är en otroligt stor klubb.

Guidetti om Alavés

I samband med ryktena om Galatasaray ombads Guidetti kommentera sin situation i Alavés. Så här sa han då:

– Jag är en del av laget och i slutet av dagen är fotboll en lagsport. Just nu går laget bra och när jag blir kallad för att göra mitt jobb kommer jag göra det. Jag bidrog mycket till att laget stannade kvar i högsta divisionen förra året och jag har spelat mer än hälften av matcherna i år. Så det kommer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.