Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Erbjuder Zlatan ett kontrakt

Zlatan: ”Alla ringer mig”
Foto: USA TODAY NETWORK / BRACE HEMMELGARN-USA TODAY SPORT SIPA USA

Frågorna är många kring Zlatan Ibrahimovics framtid. 

Flera Serie A-klubbar sägs vilja plocka in svensken i vinter – och nu uppges Bologna erbjuda honom ett sexmånaderskontrakt. 

– Sinisa Mihajlovic (tränaren) ringde Zlatan, säger den italienska journalisten Monica Colombo. 

Zlatan Ibrahimovics säsong med Los Angeles Galaxy kan vara över på torsdag. Då ställs laget mot lokalrivalen LA FC, i vad som ser ut att bli den hetaste MLS-kvartsfinalen. 

Frågan är om även Ibrahimovics karriär tar slut i samband med att Galaxys säsong gör det, oavsett när det blir. Klart står i alla fall att svenskens kontrakt med klubben går ut i december, och att han inte bjudit på någon föraning om vad som kommer att hända sen. 

Flera Serie A-klubbar har uppgetts vara intresserat av att plocka in Zlatan på ett korttidskontrakt i vinter, bland dem Milan och Napoli. 

– Jag ska ringa Zlatan i kväll och säga att vi väntar på honom, sa Napoli-tränaren Carlo Ancelotti i helgen

Uppgifter: Bologna vill värva Zlatan

Detta efter att Ibrahimovic själv inlett flörtandet i en intervju med Gazzetta dello Sport. 

– Efter att ha sett dokumentären om Maradona skulle jag nästan vilja testa ett Napoli-äventyr. Kanske göra det som Maradona gjorde. Med mig skulle San Paolo alltid vara fullsatt och Ancelotti är en fantastisk tränare. Men mitt slutgiltiga besked kommer baseras på många olika faktorer, sa Zlatan. 

Nu skriver italienska Corriere dello Sport att även Bologna ska vara intresserat av den 38-årige svenskens tjänster. Enligt tidningen ska klubben ha erbjudit Zlatan ett sexmånaderskontrakt. 

Zlatan har en tydlig koppling till Bologna, då hans vän Sinisa Mihajlovic tränar laget. Journalisten Monica Colombo, reporter för bland annat Corriere della Sera, menar att Mihajlovic ringt svensken för att försöka övertala honom – något Zlatan själv bekräftade i intervjun med Gazzettan. 

”Raiola har en utmärkt relation”

Colombo menar dock att en flytt till Napoli ligger närmare till hands, dels på grund av agenten Mino Raiolas kontakter i klubben. 

– Raiola har en utmärkt relation med Aurelio De Laurentiis (ägaren), säger hon. 

Efter nattens slutspelsseger mot Minnesota United fick den svenske stjärnanfallaren en fråga om vad Carlo Ancelotti sagt om planerna på att kontakta Zlatan. 38-åringen valde att svara skämtsamt. 

– Alla ringer mig. Vill du också ha ha mitt nummer, så du också kan ringa? 

Stor intervju med Zlatan – se hela

Zlatan Ibrahimovic i lång intervju - går till attack mot Janne Andersson och landslaget