Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: EM 2028 i Storbritannien och Irland

Foto: SOPA IMAGES / VUK VALCIC / SOPA IMAGES/SIPA US SIPA USA
Foto: NEIL HALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Storbritannien och Irland kommer med största sannolikhet arrangera fotbolls-EM 2028.

Det slår The Telegraph fast.

Efter invasionen av Ukraina är Ryssland inte längre aktuell som värdnation.

Tunga brittiska medier, med The Times och The Telegraph, i spetsen uppger nu att det i praktiken är klart med fotbolls-EM i England, Skottland, Wales, Nordirland och Irland 2028.

Tidigare har Ryssland visat intresse för mästerskapet, men efter invasionen av Ukraina ska det inte längre vara aktuellt.

Sista dagen att skicka in sin ansökan till Uefa är i morgon, onsdag, och enligt The Telegraph är det i nuläget endast en kandidat som har skickat in sin, nämligen Storbritannien och Irland.

Arrangerade EM-matcher 2021

The Times skriver att om ”inget oförutsett händer” kommer Uefa presentera Storbritannien och Irland som EM-värd den sjunde april.

Under förra sommarens EM-slutspel spelades det matcher i såväl London som Glasgow. Även Dublin skulle ha arrangerat matcher, men deras matcher flyttades till annan ort på grund av det lokala pandemiläget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.