Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Brasilien i samtal med José Mourinho

José Mourinho.
Foto: SERENA CAMPANINI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

José Mourinho pekas ut som Portugals näste förbundskapten.

Nu blandar sig Brasilien in i dragkampen – samtidigt som tränarikonen uppges vara missnöjd med tillvaron i Roma, enligt La Repubblica

Det blev inte det VM som varken Portugal eller Brasilien hade hoppats på, då båda lagen åkte ut i kvartsfinal. Efter uttåget meddelade nationernas förbundskaptener – Fernando Santos för Portugal och Tite för Brasilien – att de lämnar sina uppdrag.

Och nu riktar båda förbunden åt samma håll för en ersättare.

Efter tidiga uppgifter om att Portugal är intresserat av Roma-tränaren José Mourinho rapporterar nu La Reppubblica att Brasilien också blandar sig in i kampen. Tidningen skriver att en förhandlare från Brasiliens förbund flyger till Portugal från Sao Paulo på fredagen för möte med Mourinho.

Uppgifter: Mourinho missnöjd med spelares attityder

Ednaldo Rodrigues, ordförande för Brasiliens fotbollförbund, pekas ut som drivande i arbetet med att locka över Mourinho. Han uppges på egen hand ha valt ut en särskild förhandlare med brett kontaktnät och god relation till Mourinhos agent Jorge Mendes.

Enligt La Repubblica vill Brasilien ha ett besked innan slutet av januari. Även Portugal ska vilja ha ett möte med tränaren innan dess. 

Samtidigt uppges José Mourinho vara missnöjd med sin tillvaro i klubblaget Roma, som han tog över på ett treårskontrakt i maj 2021. Tränaren uppges vara oense med klubbens ledning om ambitioner, tillväxt och attityden hos spelare, rapporterar La Reppubblica.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.