Uppgifter: Arsenal nobbar Alexander Isak

Janne Andersson om ”nya landslaget”
Alexander Isak.
Foto: RICARDO LARREINA/SHUTTERSTOCK / RICARDO LARREINA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Arsenal är i desperat jakt på en anfallare.

London-klubben väljer bort Alexander Isak och siktar i stället in sig på rivalens stjärna, enligt The Athletic.

Arsenal måste förstärka sitt anfall.

Klubben misslyckades med att ersätta förre kaptenen Pierre-Emerick Aubameyang efter hans flytt till Barcelona i januaris transferfönster.

Premier League-klubben kan dessutom förlora både Eddie Nketiah och Alexandre Lacazette nästa månad när deras respektive kontrakt går ut.

Arsenal-tränaren Mikel Arteta kommer att vara angelägen om att rätta till denna situation så snart som möjligt, inte bara för att fortsätta sina stadiga förbättringar under hans ledning utan också då ett gruppspel i Europa League väntar till hösten.

Svenska anfallaren får nobben

En spelare som kopplats ihop med Arsenal är den svenska stjärnan Alexander Isak. Real Sociedad-spelaren har under senaste tiden ryktats till flera europeiska storklubbar, däribland Arsenal, Barcelona, Juventus och Milan. 

I januari var han främst aktuell för Arsenal, men i slutändan blev det ingen övergång.

Nu kan han vara ute ur bilden helt och hållet på grund av Real Sociedads ovilja att förhandla, skriver The Athletic.

The Athletic uppger att anledningen till att Arsenal inte aktiverade Isaks utköpsklausul var att klubben tyckte att den var för hög i förhållande till spelarens marknadsvärde.

Isak förlängde under förra sommaren sitt kontrakt med ”La Real” till sommaren 2026, och efter det uppgav den spanska tidningen AS att svenskens utköpsklausul är på 90 miljoner euro, drygt 936 miljoner kronor med dagens växelkurs vilket har gjort att Arsenal har uteslutit honom från diskussionerna.

Kan sno stjärna från konkurrent 

En annan forward som har varit starkt kopplad till en flytt till Emirates Stadium är Manchester Citys Gabriel Jesus. 25-åringen har till stor del spelat andrafiol till Sergio Agüero sedan han kom till klubben 2016.

Pep Guardiola har dock gett brasilianaren fler möjligheter den här säsongen och startat honom i ett antal högprofilerade matcher inklusive båda Champions League-semifinal mot Real Madrid. Hans tro på Jesus har motiverats med att forwarden noterades för 13 mål och 12 assist den här säsongen.

Jesus kontrakt med Manchester City går ut i juni nästa år, vilket kan fresta City att tjäna lite pengar på den brasilianska landslagsspelaren i sommar för att förhindra att han lämnar på en fri transfer nästa år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.