Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Zlatan lämnar Sverige – reser nästa vecka

Zlatan har vid flera tillfällen tränat med Hammarby under speluppehållet i Italien. Enligt uppgifter hoppas man starta serie A i slutet av maj.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: MATTEO GRIBAUDI / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic har tränat med Hammarby senaste tiden.

Men nu uppges han vara på väg tillbaka till Italien.

Enligt La Gazzetta dello Sport förväntas svenske anfallsstjärnan vara på plats i Milano nästa vecka – där två veckors isolering i hemmet väntar.

Serie A är pausad sedan 9 mars men ligan hoppas kunna dra i gång igen om en och en halv månad.

– I slutet av maj eller i början av juni kan vi starta, säger Gabriele Gravina, ordförande i italienska fotbollsförbundet, enligt TT.

Zlatan Ibrahimovic är för närvarande i Stockholm och har sedan en dryg vecka tillbaka tränat med Hammarby. Men nu är han på väg att kallas tillbaka till Italien av AC Milan. 

La Gazzetta dello Sport skriver att klubben gett besked till samtliga spelare som befinner sig i ett annat land att återvända, då laget eventuellt börjar träna igen i början av maj. Tidningen skriver att även om det är stor osäkerhet kring huruvida serie A ska dra i gång igen så måste klubbarna förbereda sig, och därmed kalla tillbaka spelarna. 

Zlatan isoleras i två veckor

Utöver Zlatan Ibrahimovic befinner sig även Milan-spelarna Rafael Leão, Hakan Çalhanoğlu, Simon Kjaer, Asmir Begović och Lucas Paquetá i sina hemländer. När de återvänder till Italien, vilket väntas ske onsdag eller torsdag nästa vecka, kommer de att tvingas stanna i sina hem i två veckor innan laget kan samlas på träningsanläggningen Milanello.

Zlatan Ibrahimovic tränade så sent som i går med Hammarby.

– Så länge det inte är i gång i Italien lär vi se honom på träningarna här. Zlatan styr det själv, är han med får vi fart på träningarna, har sportchefen Jesper Jansson tidigare sagt.

– Det är kul för oss som klubb, kul för spelarna och jag tror det blir ett annat fokus framför allt i dessa tider när vi inte vet när tävlingssäsongen drar i gång. Han tycker det är kul att vara här. Min uppfattning är att han är en av spelarna när han sitter med i omklädningsrummet, sedan är han delägare när han pratar med mig.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Milan går ut den 30 juni i år.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.