Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgift: Floppköpet sugen på Newcastle

Lionel Messi i tårfyllt farväl när han lämnar Barcelona.
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Ousmane Dembélé, 24, kostade 1,35 miljarder kronor i augusti 2017.

Nästa sommar går kontraktet med Barcelona ut och han kan lämna klubben utan övergångssumma.

Nu uppger Goal att den franske landslagsmannen kan vara på väg till nyrika Newcastle.

Dembéle har inte blivit den succé Barcelona hoppades på när klubben fick den talangfulle ytterns signatur på ett femårskontrakt och skickade 1,35 miljarder kronor till Dortmund i augusti 2017.

Han har blixtrat till och hans statistik – 30 mål och 21 assist på 118 matcher – är inte dålig. Men han har haft svårt att ta en ordinarie plats i startelvan och nu är det långa kontraktet på väg att löpa ut.

I stället för att skriva på ett nytt avtal med Barcelona florerar uppgifter om att flera av Europas storklubbar vill knyta till sig 24-åringen. Och den senaste i raden är Newcastle, som nyligen fick den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman som ny ägare.  

”Magpies” väntas göra stora förändringar i spelartruppen framöver och Dembélé uppges finnas med på klubbens önskelista.

Daily Mail uppger att yttern kan komma att erbjudas ett femårskontrakt med en lön på 150 miljoner kronor, dessutom ytterligare lika mycket i olika bonusar.

För ekonomiskt hårt belastade Barcelona skulle det vara en i raden av tunga affärer. I somras lämnade Lionel Messi klubben som ”bosman” och Antoine Griezmann lånades ut, för 100 miljoner till Atlético Madrid.

Landslagsstjärnan om livet i Barcelona: ”En utmaning”

Fridolina Rolfö skrev på för regerande CL-mästaren i somras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.