Jordan Larsson bryter med Spartak Moskva – kritiseras i Ryssland

Jordan Larsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Jordan Larsson och flickvännen Bianca Waller.
Foto: Privat / Privat

Jordan Larsson har spenderat våren som utlånad till AIK från den ryska storklubben Spartak Moskva. 

Någon återkomst till Ryssland lär det däremot inte bli då Larsson brutit sitt kontrakt med klubben, det bekräftar Spartak Moskva på Twitter. 

Då Ryssland invaderade Ukraina tilläts spelare i den ryska ligan att tillfälligt lämna sina klubbar och spela vårsäsongen någon annanstans. 

En som valde att göra det var 25-årige Jordan Larsson som under våren varit utlånad till AIK från Spartak Moskova.  Låneavtalet med AIK går ut sista juni och var Larsson spelar till hösten är alltjämt ovisst. Efter 1-1 mot Degerfors under söndagen sa 25-åringen följande till Discovery Plus:

– Jag vet var jag har AIK och AIK vet var de har mig. Det har varit en fantastisk tid här. Men vad framtiden innebär får vi se. Jag vill mycket. Men det är inte alltid upp till mig. Det är upp till min agent. Jag vet att alla vill veta, jag förstår det.

Bryter kontraktet

Någon framtid i Ryssland ser det däremot inte ut att bli. Fifa har gett spelare som tillhör ryska klubbar grönt ljus att åter pausa sina avtal men Larsson har valt att gå längre än så och valt att bryta sitt kontrakt med Spartak. Anfallaren är därmed är fri att förhandla med andra klubbar något Spartak bekräftar på Twitter. 

”FC Spartak Moskva och Jordan Larsson har kommit överens om att säga upp avtalet mellan parterna”

För den förre spelaren Anzor Kavazashvilil, som numera jobbar för förbundet ledde Larssons beslut till starka känslor. 

– En dåre mindre i rysk fotboll. Han borde slicka Spartaks arsle med tanke på de gett honom. En medioker fotbollsspelare har under många år fått chansen att spela i den högsta ligan och tjäna stora pengar. Han kan dra åt helvete, säger han till sajten Sports.ru

Enligt Fabrizio Romano har den svenske anfallaren redan fått anbud från flera klubbar.

Jordan Larsson har noterats för tre mål på elva allsvenska matcher för AIK.   

TV: Jordan Larsson om landslaget

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.