Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bilden på Pele från sjukhuset

Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP TT NYHETSBYRÅN

Fotbollslegendaren Pelé vårdas på intensivavdelningen i Brasilien. 

Enligt nyhetsbyrån Reuters har ikonen haft sura uppstötningar. 

Nu ger dottern Kely lugnande besked. 

Den 7 september meddelade den brasilianske fotbollsikonen Pelé att man hade hittat en tumör under en provtagning. På Instagram hälsade 80-åringen att en tumör på på den högra delen av tjocktarmen bortopererades och att allt gick som man hade planerat. Enligt hans manager mådde Pelé efter omständigheterna bra. 

”Tumören identifierades under provtagningarna som jag nämnde i förra veckan. Jag tackar Gud för att jag mår väldigt bra”, skrev han på Instagram.  

Tog tre VM-guld

Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att ikonen intensivvårdas på sjukhuset i Sao Paulo i Brasilien. 80-åringen ska ha haft sura uppstötningar vilket ledde till att han hade svårt att andas. 

Senare under fredagskvällen tog Pelés dotter Kely till Instagram för att meddela att hennes far mår bra. Hon skriver att fadern, alltså Pelé, har tagit ”två steg framåt” efter ”ett litet steg bakåt”. 

”Hej vänner! Jag vet inte vad som sägs där ute men mina DM:s (direkta meddelanden) har exploderat. Det finns tillräckligt med falska rykten i den här världen och vi vill inte vara en del av det. Den här bilden togs precis och han har en jacka på sig för att kylan stör honom. Han återhämtar sig bra”, skriver dottern Kely enligt The Mirror.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.