United rasade ihop när svensken byttes ut

Publicerad
Uppdaterad
Manchester Uniteds försvar rasade när Henke Larsson klev av planen i 81:a minuten.
Sekunden innan hade han varit nära att avgöra matchen.
- Självklart är jag besviken. Men det är fortfarande sex poäng ner till Chelsea, säger Henke.
Henke Larsson hade två riktigt heta chanser att göra sitt första ligamål i supermötet med Arsenal på Emirates stadium i London. I slutet av första halvlek hade han varit osynlig i 40 minuter när han plötsligt sprang sig fri på en hörna och tvingade Jens Lehmann till en drömräddning för att hålla bollen utanför nätet. I stället gjorde Wayne Rooney 1-0 på en kontring, där Larsson sprang mot första stolpen men Evras inlägg nådde Rooneys huvud vid bortre stolpen. - Vi var nervösa i början och visade för mycket respekt. Vi var för öppna och backlinjen låg för djupt, säger Wenger.

Försökte döda matchen

Efter målet försökte United dra ned tempot och döda matchen. Larsson fick nästan inget stöd där han spelade centralt i anfallet. I stället gjorde han ett mycket nyttigt arbete med att störa Arsenals uppspel. Förbundskapten Lagerbäck hade varit tårögd om han hade sett svenskens uppoffrande styrspel. I 81:a minuten kom den andra jättechanse. United kontrade och Larsson fick bollen vid första stolpen, men en Arsenalback lyckades blockera till hörna innan skottet gick i mål. Samtidigt fick Larsson kliva av till förmåg för Louis Saha och då rasade Uniteds försvar ihop. - Larssson tryckte tillbaks vår backlinje för djupt. Giggs låg emellan och de hittade honom hela tiden, säger Wenger. Alex Fergusson ville få till en förändring när han bytte in Saha. - Jag bytte ut Henrik för att få till en förändring med Louis Sahas snabbhet längst fram, sade United-tränaren Sir Alex Ferguson efteråt.

Henry avgjorde

I 83:e minuten spelades bollen ut på Arsenals högerkant innan ett flackt inlägg nådde Henry, som turligt nog bara touchade bollen när han försökte klacka. Bollen nådde i stället nyinbytte Van Persie vid bortre stolpen som kunde stöta upp den i nättaket. På övertid kom Henrys vackra segermål. Ett inlägg från Eboue nådde Henry i mitten av straffområdet. Fransmannen dundrade in bollen mitt i målet med pannan. Segern innebär att Arsenal lyckades bita sig fast i toppstriden och att Chelsea fortfarande bara är sex poäng efter United. - Du kan vinna på olika sätt. Ibland för att du gör mål tidigt, men jag gillar att se den typ av karaktär vi visade idag där vi vägrade att förlora och til sist vann för att vi ville vinna ända till sista sekunden, säger Wenger.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag