Uefa startar utredning efter rasistskandalen

Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Efter rasistskandalen i Bulgariens EM-kvalmatch mot England startar det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, en utredning.

Matchen avbröts tillfälligt vid två tillfällen efter att delar av den bulgariska publiken gjort apljud och nazisthälsningar riktade mot de engelska spelarna.

I ett pressmeddelande skriver Uefa att man bland annat kommer att utreda publikens rasistiska beteende i form av sånger och nazisthälsningar samt att de kastat föremål och stört nationalsången. Även England kommer att utredas för att ha stört nationalsången.

Uefa skriver vidare att man även startat en utredning om huruvida några av de turkiska spelarna stod för ett politiskt provocerande beteende i matchen mot Frankrike. Spelarna firade sitt kvitteringsmål med att göra militärhonnör för att visa sitt stöd till landets trupper i norra Syrien. En liknande utredning är även påbörjad för Turkiets tidigare match mot Albanien, där samma sak hände.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.