Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uefa kan stoppa Zlatans drömflytt

Foto: SCOTT WINTERS/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: JENS L'ESTRADE

Zlatan Ibrahimovic och Milan ser båda ut att arbeta mot en återförening.

Men Uefa kan kliva in och sätta käppar i hjulet för svensken. 

Det var i italienska tidningen Corriere della Sera som man först kunde läsa att Zlatan Ibrahimovic kan vara på väg mot en återkomst i Milan. Den anrika klubben påstods vara i behov av en anfallare – och sportchefen Leonardo betraktar tydligen klubbhjälten Ibrahimovic som en optimal korttidslösning för alla parter. 

I dag har en annan italiensk tidning, La Gazzetta dello Sport, en uppdatering kring läget i drömaffären. I deras artikel antyds det att Zlatan inte är hundra procent nöjd med sin tillvaro i MLS, och att varken Malmö FF eller saudiarabiska Al Ittihad lockar honom lika mycket som tanken på en återkomst i Milan. 

 

Milan vill ha Zlatan

Utöver Zlatans preferens i frågan har Milan även ett ekonomiskt incitament att välja 37-åringen framför andra anfallsalternativ på marknaden. 

"I Los Angeles Galaxy tjänar han inte mer än fyra miljoner euro, vilket är en tredjedel av hans genomsnittslön under de gyllene åren", skriver La Gazetta dello Sport. 

"De som är parter i målet verkar ge tummen upp."

Men La Gazzetta dello Sport nämner också ett potentiellt stycke grus i maskineriet. Uefas regelverk kring financial fair play, systemet som ska säkerställa ekonomisk rättvisa mellan Europas fotbollsklubbar, kan innebära att Milan hindras från att göra investeringen som krävs för att få in Zlatan på sin lönebudget.

 

”Det är ett hinder”

"Det är ett hinder", skriver tidningen. 

I en längre intervju med tidningen Metro berättade Zlatan om Milans intresse, och hans relation till klubben. 

– Det är rykten varje dag. Hela världen vill ha Zlatan, jag är inte förvånad. Och Italien är mitt andra hem, det vet alla. Av alla klubbar jag representerat är Milan den största, på många olika sätt. Jag trivdes väldigt bra där. Men just det här har jag inte hört något konkret om, sa Zlatan Ibrahimovic till Metro. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!