Foto: UWE ANSPACH / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: UWE ANSPACH / AP TT NYHETSBYRÅN

Tyskland sparkar förbundskaptenen

Publicerad

Uttåget i EM redan i kvartsfinal, förlusten mot Island i VM-kvalet och sistaplatsen i landslagsturneringen i USA nyligen.

Nu sparkar Tyskland förbundskaptenen i fotboll, Steffi Jones.

"Beslutet följde efter en intensiv analys av de senaste månaderna", säger Oliver Bierhoff, ansvarig för landslagen och fotbollsutvecklingen i DFB, till förbundets webbplats.

Efter sex raka EM-guld åkte Tyskland ut redan i kvartsfinal i EM i Nederländerna i somras, mot Danmark som sedan gick till final. Därefter följde ett VM-kval med en chockartad hemmaförlust mot Island som gör att returmötet sannolikt måste vinnas för att Tyskland ska kunna ta sig till VM.

Och i landslagsturneringen i USA nyligen slutade Tyskland fyra och sist med bara en poäng.

Horst Hrubesch, som ledde Tysklands herrlag i OS 2016, leder landslaget under VM-kvalmatcherna i april mot Tjeckien och Slovenien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag