Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas sälja sina lag: ”Dags för förändring”

Foto: Rick Bowmer / AP
Dell Loy Hansen kramar om Real Salt Lakes Sebastian Jamie efter en match mot Seattle Sounders 2015.Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅN

Dell Loy Hansen är i blåsväder.

Real Salt Lakes ägare tvingas nu sälja alla sina klubbar på grund av rasistiska kommentarer.

– MLS kommer arbeta med Hansen och stötta hans försäljningsförsök, säger MLS kommissionär Don Garber. 

I torsdags publicerade The Athletic en detaljerad utredning om hur ägaren till MLS-laget Real Salt Lake, Dell Loy Hansen, använde ett rasistiskt språk.

Det gjorde att MLS startade en utredning och resultatet av utredningen har nu blivit att Hansen säljer Real Salt Lake.

Det bekräftar MLS-kommissionären Don Garber.

– Major League Soccer har informerats om att Real Salt Lakes ägare Dell Loy Hansen har beslutat att påbörja en process för att sälja Utah Soccer Holdings, säger han i ett uttalande från ligan.

Don Garber fortsätter:

– MLS kommer arbeta med Hansen och stötta hans försäljningsförsök och kommer jobba nära klubbens personal för att stötta verksamheten under övergångsperioden.

Dell Loy Hansen tvingas sälja sina lag

Hansen äger också Utah Royals i Womens MLS samt Real Monarch i andradivisionen och han tvingas även sälja dessa lag efter rapporter om att han bland annat använt rasistiska uttryck. 

Utah Soccer Holdings, som äger de tre klubbarna, har också uttalat sig.

”Medan undersökningarna pågår kommer Hansen att ta ledigt från alla RSF-, URFC- och Monarchs verksamheter. Executive Group Utah Soccer kommer ta över hela ledningen i organisationen”, skriver man.

”Som organisation är vår prioritet våra anställda, våra lag, våra spelare och våra fans och Hansen särskilt bryr sig verkligen om alla dessa individer som jobbar så hårt för att ge Utah framgång.”

Även flera fotbollsprofiler har legat på för att förmå Hansen att sälja Real Salt Lake.

”Han måste sälja laget. Jag är involverad i en grupp som redo att köpa det. Dags för förändring”, skriver den tidigare Premier League-spelaren Jozy Altidore (som nu tillhör Toronto) på Twitter.

 

https://twitter.com/JozyAltidore/status/1299015556323061760

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.