Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tvingades bryta cupsemin: ”Var snurrig och mådde illa”

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

HÄLLEVIK. Loret Sadiku startade cupsemifinalen mot Mjällby AIF, men tvingades bryta redan i paus.

– Han var helt slut. Utmattad av feber, säger tränaren Martí Cifuentes och berättar det härjar en sjukdom i Hammarby IF-laget.

När Hammarby IF-tränaren Martí Cifuentes tog till orda på presskonferensen efter deras semifinalförlust i svenska cupen (1–0) mot Mjällby IF konstrade han att han skulle kunna presentera en lista med nästan hundra situationer som inte har hjälpt hans lag fram mot matchen. 

Det är många situationer det.

Cifuentes rabblade upp bytet av datum för kvartsfinalen mot AIK senast, det faktum att Mjällby AIF fick en mer dags vila och även skicket på gräsplanen på Strandvallen.

– Den var i okej skick för att vara i mars, men den var inte så snabb som du vill ha den, sa Cifuentes – som var noga med att poängtera att situationerna, de där närmare 100, inte var några ursäkter.

De nämndes dock. Och de blev fler under presskonferensens gång.

– Antalet spelare vi har skadade och sjuka …

Vad gäller det berättade Cifuentes att han själv har varit frånvarande i veckan. Också att Loret Sadiku, som byttes ut i paus mot Mjällby AIF, gjorde det av sjukdomsskäl.

– Han var helt slut. Utmattad av feber, säger Cifuentes.

Lagkamraten Nahir Besara:

– Han var lite snurrig. Mådde lite illa, lite dåligt, men han är okej.

Cifuentes fortsatte:

– Montader (Madjed) har kämpat. Han testade i går och vi kom överens om att han kunde spela 20-25 minuter. Fenger (Mads) kämpar fortfarande.

Är det något som går i laget?

– Jag vet inte. Jag antar det.

– Men i slutändan är det en fotbollsmatch och i dag var Mjällby bättre än oss.

Nahir Besara i samtal med supportrarna

Som sagt: Situationerna som Cifuentes rabblade upp var inte ursäkter. Han var dock rejält upprörd när han kom in på tilläggstiden i den andra halvleken. Den blev fem minuter lång. Cifuentes tyckte att den borde ha varit längre.

– Jag försvarar alltid domarna, men fem minuter var ofattbart. Det var inte logiskt om man jämför med vad som till exempel hände mot AIK senast. Det handlar inte om motståndarna, de gör vad de kan för att vinna matchen. Men jag tror verkligen att det är viktigt att ge en bra show för supportrarna också. Att domarna hjälper laget som vill spela, som inte vill stoppa spelet … Men jag måste bara acceptera det.

Känns det är som ett misslyckade för er?

– Nej, jag tycker inte att det är ett misstag att nå semifinal. Jag tycker att killarna har gjort en väldigt bra cup. Vi spelade mot ett bra lag i dag som var kompakta och inte lätta att skapa chanser på.

Nahir Besara:

– Vi visste att det inte är enkelt att möta Mjällby här. Det är ett bra lag, de är bra på det de gör. Det är svårt för oss att spela sättet vi vill. De gör det till matchbilden som de vill ha. Grattis till Mjällby.

Du kritiserade planen på Strandvallen i halvtidsintervjun med C More. Vad säger du om den?

– Det var inte så att jag kritiserade planen. Den var bättre än vad jag trodde om jag ska vara ärlig. Vi har inget att skylla på.

Efter matchen stod Nahir Besara länge och pratade med de Hammarby IF-supportrar som hade tagit sig ner till Strandvallen.

– Vi är väldigt tacksamma för deras support. Att de kom hela vägen hit och stäng ända till den sista sekunden. Det är bara tacksamhet och kärlek från vår sida. De ville ventilera lite känslor, inget mer än så.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.