Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Två spelare i varje lag är homosexuella”

Foto: DOMINE JEROME/ABACA / STELLA PICTURES/DOMINE JEROME/ABACA
Foto: DAVE THOMPSON / STELLA PICTURES / PA

Minst två spelare i varje fotbollsklubb är homosexuella.

Det säger förre Manchester United-stjärnan Patric Evra.

– Jag har spelat med spelare som är gay, säger han i en intervju med Le Parisien.

Efter 81 a-landskamper för Frankrike och en klubblagskarriär i storklubbar som Monaco, Manchester United och Juventus ger Patrice Evra, 40, nu ut en självbiografi.

I boken berättar han om sin karriär men avhandlar också ämnen utanför fotbollsplanen, däribland rasism och homosexualitet. 

I samband med boksläppet utvecklar han sina tankar på det sistnämnda ämnet i en ny intervju med Le Parisien. Där avslöjar han en tidigare dold bild av världsfotbollen med flera uppseendeväckande uttalanden. 

– Det finns minst två spelare per klubb som är gay. Men om du berättar det i fotbollsvärlden är det över, säger han till den franska tidningen.

”De öppnade upp sig för mig”

Han berättar bland annat om en händelse under sin tid i England där hans klubb tog in en person för att prata med laget om homosexualitet.

– Några av mina kolleger sa, ”det är emot min religion – om det finns en homosexuell man i det här omklädningsrummet så låt honom lämna klubben”, och andra uttalanden.

– Vid det tillfället sa jag ”håll käften”. Jag har spelat med spelare som är gay. Ansikte mot ansikte öppnade de upp sig för mig eftersom de var rädda för att uttala sig annars.

Evra har spelat både för Manchester United och West Ham i England, men vill inte nämna vilken klubb händelsen utspelade sig i.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.