Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två fotbollsspelare dödade i Ukraina

De två fotbollsspelarna Vitalii Sapylo och Dmytro Martynenko har dött under kriget i Ukraina.
Foto: FIFPro

Två unga ukrainska fotbollsspelare har dött till följd av den ryska invasionen.

Det meddelar FIFPro.

”Fotbollens första rapporterade dödsfall i kriget. Må de båda vila i frid”, skriver det internationella spelarfacket i ett pressmeddelande.

Knappt en vecka har gått sen Vladimir Putin inledde sin invasion av Ukraina.

Samtidigt som hundratusentals ukrainare flyr uppmanas män mellan 18 och 60 att stanna kvar i landet för att strida mot de ryska soldaterna. Under onsdagen meddelade det ukrainska skidskytteförbundet att den 19-årige talangen Yevhen Malyshev gått bort i strid.

”Förbundet kan meddela Yevhen Malyshevs tragiska dödsfall. Vi sänder våra innerligaste kondoleanser till hans familj och älskade. Evigt minne”, skrev de i ett pressmeddelande. 

Två fotbollsspelare döda i Ukraina

Och nu meddelar den internationella spelarfacksorganisationen FIFPro att två unga fotbollsspelare dött till följd av kriget. Dmytro Martynenko, 25, ska ha gått bort efter att hans och hans mammas hem blivit bombat av ryska styrkor.

Vitalii Sapylo, 21, spelade för Karpaty Lviv i den ukrainska andradivisionen, men anslöt nyligen till armén för att tjänstgöra som tankförare.

”Våra tankar till familjerna, vännerna och lagkamraterna till de unga ukrainska fotbollsspelarna Vitalii Sapylo (21) och Dmytro Martynenko (25). Fotbollens första rapporterade dödsfall i kriget. Må de båda vila i frid”, skriver FIFPro i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.