Foto: TV4.Foto: TV4.
 Foto: TV4.
Foto: TV4.Foto: TV4.
 Foto: TV4.

TV4 försökte stoppa tröjan före sändning

Publicerad
Uppdaterad

Hans Ebenman planerade en kupp när han gästade TV4 Nyhetsmorgon.

Då fick han höra att hans tröja behövde åka av – 20 sekunder innan sändningen. 

– Jag blev väldigt förvånad, säger Ebenman. 

Division 7-klubben FC Sampierdarenese rymmer många välbekanta profiler i sin laguppställning. Komikern Özz Nujen, tv-profilen Patrick Ekwall, SVT-experten Markus Johannesson, kultskådisen Olle Sarri och Aftonbladet-krönikören Simon Bank är bara några av spelarna i laget.

Men på TV4-programmet Nyhetsmorgon har namnet FC Samp och dess tillhörande logga inte satt sig. Det blev Hans Ebenman, 34, varse om i dagens avsnitt. 

Ebenman och Rikard Fredricson ligger bakom Rooftopguiden.com och var inbjudna till Nyhetsmorgon för att prata om takbarer.

 

LÄS OCKSÅ: FOTBOLLSFRUNS ILSKA MOT NYHETSMORGON

TV4 vill stoppa tröjan

Ebenman hade på sig en FC Sampierdarenese-tröja – och fick plötsligt höra från Nyhetsmorgons redaktion att den behövde åka av. 

– Jag blev väldigt förvånad, det var ju bara tjugo sekunder tills vi skulle gå live, säger Ebenman. 

– Det ska tilläggas att jag hade en t-shirt med Rooftopguiden.com på under. Så den var inte aktuell att ha på sig heller, haha. 

"Ber ibland våra gäster om det" 

Var tanken att göra en kupp?

– Ja, vi har ju en liten grej att visa upp FC Samp-tröjan i massa olika sammanhang över hela världen. Men jag fick ha den på mig i slutändan när jag förklarade vad det var. 

Enligt Åsa Örtengren på TV4:s pressavdelning var oron på Nyhetsmorgon en del av standardförfarandet på kanalen. 

– Vi ber ibland våra gäster att byta tröja om det till exempel är väldigt tydliga loggor, då vi inte vill bidra till otillbörligt gynnande, säger Örtengren. 

 

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter för allt det hetaste inom sportvärlden!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag