Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bilderna förvånar – hela tv-studion

Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FABRIZIO CARABELLI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOC / FABRIZIO CARABELLI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERS

Var han inte offside?

Bilderna på Kylian Mbappé förvånade experterna i C Mores studio efter finalen i Nations League.

– Jag hade fortfarande dragit upp den där flaggan, säger Lotta Schelin.

Theo Hernández spelade fram Kylian Mbappé med tio minuter kvar av Nations League-finalen.

PSG-stjärnan kom fri med målvakten Unai Simón och efter en överstegsfint kunde han rulla in det avgörande målet i matchen.

Mbappé avgjorde matchen

Frankrike fick fira titeln i Nations League men frågan som många ställde sig efter matchen var: Var inte Kylian Mbappé offside när han avgjorde? Frågan togs upp i C Mores studio efter matchen.

– När man såg den här reprisen trodde alla vi i här studion att ”det här kommer bli offside”, säger programledaren Gusten Dahlin.

Han fick medhåll från experten Lotta Schelin.

– Vi var helt övertygade. Med den vinkeln och när man ser det på tv på det här sättet ser det verkligen ut som att det är offside. Men fel fick vi, säger hon.

Foto: Skärmdump/C More

Kritiserar produktionen

Studion återkom sedan till situationen och bilderna som såg ut att visa Kylian Mbappé i offsideposition.

– Man vet att om VAR har tagit det beslutet är det ju korrekt men det satt långt inne och jag hade fortfarande dragit upp den där flaggan när man ser med blotta ögat, säger Lotta Schelin.

Både Kim Källström och Olof Lundh kritiserade sedan tv-produktionen som valde att inte visa hur VAR-rummet drog sina linjer.

– De flesta som följde matchen kände att det skulle bli bortdömt för offside. Jag kan tycka att det är konstigt med produktionen, det är Uefa som kontrollerar det, att de inte visar så att vi får se, säger Olof Lundh i C More.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.