Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppas från att ta farväl av Maradona

Foto: JUAN IGNACIO RONCORONI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JUAN IGNACIO RONCORONI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JUAN IGNACIO RONCORONI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Rocio Oliva och Diego Maradona.
Foto: MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK / MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JUAN IGNACIO RONCORONI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Under natten har tusentals sörjande människor samlats utanför presidentpalatset i Buenos Aires för att säga farväl till Diego Maradona.

Fotbollslegendarens familj är redan på plats – men hans senaste flickvän stoppades från att delta i den privata ceremonin.

– Det är en skam, jag förstår inte varför de gör så här, säger Rocío Oliva enligt La Nacion.

Maradona drabbades av akut hjärtsvikt och föll ihop i sitt hem under onsdagen. Fotbollsikonen fördes därefter till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. VM-guldmedaljören från 1986 blev 60 år gammal. En preliminär obduktionsrapport bekräftar att akut hjärtsvikt var dödsorsaken, enligt tidningen Clarín.

Argentinas president Alberto Fernández har utlyst tre dagars landssorg efter Maradonas död. Under natten till torsdag anlände fotbollslegendarens kista till presidentpalatset i Buenos Aires där han ska ligga på lit de parade.

Tusentals samlade – tumult uppstod

Diego Maradonas betydelse och status var enorm i fotbollsvärlden, och i Argentina i synnerhet.

Trots att nattmörkret fortfarande dominerade Buenos Aires gator tog tusentals argentinare sig ut för att ställa sig i kö till Maradonas kista. Allt för att få säga farväl till en av landets största.

Dörrarna till allmänheten slog upp klockan sex på morgonen, lokal tid, och kommer pågå i tio timmar, skriver Clarín. Stort tumult uppstod när de första personerna skulle in i presidentpalatset och trycket vid insläppet har fortsatt vara massivt. Polis utrustade med kravallsköldar har ingripit för att försöka hålla ordning på den långa kön.

Ex-flickvännen stoppad

Diego Maradonas familj och vänner anlände tidigare i natt till presidentpalatset för en privat ceremoni. Bilder visar hur ex-frun Claudia Villafañe går in tillsammans med döttrarna Dalma och Giannina, Dalma med en Boca-tröja i handen. Även tidigare flickvännen Veronica Ojeda är på plats med gemensamma sonen Diego Fernando, 7.

Den äldre sonen Diego Jr, 34, befinner sig i Italien på sjukhus efter han har drabbats av covid-19, enligt Clarín.

Rocío Oliva, Maradonas senaste flickvän, var även hon på plats vid palatset för att delta i ceremonin, men stoppades.

– Alla andra släpptes in, förutom jag. Det sårar mig att de inte släpper in mig. Genom att inte släppa in mig sårar de också Diego. Jag är han sista partner, ingen förstår det. De säger åt mig att komma tillbaka klockan sex på morgonen med allmänheten, säger hon enligt La Nacion.

– Det är en skam, jag förstår inte varför de gör så här.

Diego Armando Maradona

Född: 30 oktober 1960 i Lanús, Buenos Aires, Argentina. 


Klubbkarriär: Argentinos Juniors 1976–1981, Boca Juniors 1981–1982, Barcelona 1982–1984, Napoli 1984–1991, Sevilla 1992–1993, Newell's Old Boys 1993–1994, Boca Juniors 1995–1997.


Landslag: 91 matcher – 34 mål. 


Meriter: Vann VM-guld 1986 efter att ha besegrat Västtyskland. 1987 förde han Napoli till den allra första ligatiteln i klubbens historia. 1990 blev de mästare på nytt. 

Diego Armando Maradona död – blev 60 år gammal

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.