Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga beskedet – Hurtig knäskadad

Lina Hurtig har skadat knät.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Hon kom till Juventus den här hösten.
Foto: ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERS / ALBERTO GANDOLFO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTE

I går fanns Lina Hurtig med i den svenska landslagstruppen.

I dag meddelar Juventus att hon har skadat knät.

– Vi har kommit överens om att det bästa för Lina är att fullfölja sin rehabilitering på hemmaplan i Italien, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande.

Svenskan som kom till Juventus för bara några månader sedan fortsätter vara tungt skadedrabbad. Under onsdagen meddelade Juventus på Twitter att yttern genomgått medicinsk undersökning.

Resultatet visar en översträckning på det vänstra knät. Samtidigt meddelar landslaget att anfallaren inte kommer att delta i den kommande landslagssamlingen.

– Lina översträckte sitt ena knä i helgens match men kunde fullfölja och spela klart matchen. Efteråt har knäet reagerat med diskret svullnad och i dialog med det medicinska teamet i Juventus har vi kommit överens om att det bästa för Lina är att fullfölja sin rehabilitering på hemmaplan i Italien, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande.

Vem som ersätter Juventus-spelaren i Blågult har inte presenterats än.

Tv-tips: Frisparkskungen Hampus Söderströms målsuccé

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.