Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren sparkas – efter protesten

Foto: ERIC GAILLARD / BILDBYRÅN
Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS / BILDBYRÅN

André Villas-Boas kräver att få lämna kaosklubben Marseille.

Enligt Get French Football gör han det i protest efter att klubben värvat Olivier Ntcham – en spelare som tränaren inte ville ha.

– Jag vill bara lämna Marseille, det är det enda jag begär av styrelsen, säger portugisen.

Strax innan klockan 17 på tisdagen avskedades Villas-Boas. 

Kaoset i Olympique de Marseille fortsätter.

I helgen stormade 150-200 upprörda supportrar klubbens träningsanläggning och kaosscener utbröt. De ska bland annat ha eldat upp träd, avverkat fyrverkerier samt sprayat ner entrén med rökbomber.

Anledningen bakom attacken ska vara ett missnöje mot hur klubben sköts och vissa supportergrupperingar kräver presidenten Jacques-Henri Eyrauds avgång. 

Men det var i lördags det. Nu är det tisdag.

Så vad händer i den kaosartade klubben i dag då?

André Villas-Boas säger upp sig

Jo, på en presskonferens meddelade tränaren André Villas-Boas, som ju har ett förflutet i bland annat Tottenham och Chelsea, att han lämnat in sin avskedsansökan. Enligt det franska Twitterkontot Get French Football ska det dock inte ha med turbulensen under lördagens träning att göra.

Anledningen bakom portugisens uppenbara missnöje är mer spektakulär än så. Under måndagen, transferfönstrets sista dag, kom nämligen Olympique de Marseille överens med Celtic om ett låneavtal för skottarnas Olivier Ntcham.

Enligt Get French Football var det en värvning som inte var sanktionerad av tränaren och Villas-Boas ska ha bestämt sig för att lämna Marseille efter att klubben trotsat hans vilja.

På presskonferensen är Villas-Boas dock fåordig.

– Jag vill bara lämna Marseille, säger han och fortsätter:

– Det är det enda jag begär av styrelsen. Men de har ännu inte svarat på min ansökan.

Villas-Boas får sparken från Marseille

Svaret kom i form av ett rasande pressmeddelande strax innan klockan 17 på tisdagen. Styrelsen skriver att André Villas-Boas avskedas med omedelbar verkan. 

”Det har blivit oundvikligt på grund av de uttalanden som allvarligt skadar klubben. Det som sades i dag på en presskonferens är fullständigt oacceptabelt”, skriver klubben

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.