Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svarade med drömmål efter tiden i frysboxen

Foto: JULIAN FINNEY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NEWS IMAGES / JANE STOKES/NEWS IMAGES/SIPA USA SIPA USA

Dele Alli slog till med en cykelspark.

Engelsmannen inledde målskyttet när Tottenham vann stort mot österrikiska Wolfsberg i Europa League. 

– Vi vann matchen som vi ville och vi behövde inte använda någon krisplan, säger José Mourinho till BT Sport.

Dele Alli har inte varit en av José Mourinhos favoritspelare sedan portugisen blev tränare i klubben men under onsdagskvällen fick Alli chansen.

I den andra Europa League-sextondelsfinalen mot Wolfsberg tog han emot bollen i straffområdet i den tionde minuten och när den studsade upp efter mottagningen slog han till med en cykelspark som seglade in i mål.

Det var Dele Allis tredje mål den här säsongen efter ett mål i Europa Leagues gruppspel och ett mål i kvalet till Europa League.

Tottenham vidare i Europa League

Därefter hade Tottenham inte några problem med att vinna matchen eftersom Carlos Vinícius utökade till 2-0, Gareth Bale dunkade in 3-0 och Carlos Vinícius satte sitt andra mål i matchen när han utnyttjade ett försvarsmisstag och gjorde 4-0.

– Det var bra, vi gick vidare. Vi vann matchen som vi ville och vi behövde inte använda någon krisplan. Vi spelade bra i långa stunder och alla fyra målen var vackra, säger tränaren José Mourinho till BT Sport efter matchen.

Tottenham gick vidare med sammanlagt 7-1.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.