Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tord Grip: "Har inte fått någon förklaring"

Tord Grip.
Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Tord Grip är inte längre biträdande förbundskapten för Kosovo. För SportExpressen berättar han dock att han gärna fortsatt med sitt uppdrag.

– Jag har inte fått någon förklaring men man kan väl ana sig till det. De skickade en plakett till mig där de tackade för att jag varit med och deltagit, säger Tord Grip.


Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Tord Grip är en svensk fotbollslegendar. Han har tidigare själv spelat i det svenska landslaget och har efter spelarkarriären varit biträdande förbundskapten i både Sverige, England och Mexiko.

För två år sedan kom beskedet om Grips nya uppdrag: biträdande förbundskapten för Kosovos landslag. Kosovo blev dock erkänt av Fifa först i maj i år, och har tidigare bara kunnat spela vänskapslandskamper sedan Fifa samtalat med både Kosovo och Serbien.

Det innebar att VM-kvalmatchen mot Finland i början av september var landslagets första tävlingsmatch någonsin. Grip var med på det historiska mötet, en match som slutade 1-1, men har efter det inte närvarat vid några av landslagets samlingar.

– Jag är inte med där längre. Jag var med mot Finland men sedan var jag inte med i de övriga matcherna, säger Tord Grip.

"Skickade en plakett"

Grip berättar att han gärna hade fortsatt i landslaget men att han fått tydliga signaler på att han inte längre var önskad.

– Jag har inte fått någon förklaring men man kan väl ana sig till det. De skickade en plakett till mig där de tackade för att jag varit med och deltagit. Det är ungefär som att få en guldklocka när man slutar, säger han.

Tord säger att han tror att orsaken bakom det avslutade samarbetet är att han själv "nog är lite passé", och att han trots det märkliga uppbrottet inte känner någon ilska efter det som hänt.

– Jag tar det för vad det är. Det är ingenting att bry sig om, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.