Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tittarna går miste om Östersunds premiär

Publicerad

TV-bråket mellan Discovery och Com Hem/Boxer fortsätter.

Nu riktar Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll, kritik mot att många tittare går miste om Östersunds historiska Europa League-premiär.

"Det är ytterst beklagligt", skriver Enquist på Twitter. 

I månadsskiftet augusti/september släcktes Discoverys samtliga kanaler ned hos alla svenska hushåll som har Com Hem/Boxer som leverantör.

Anledningen är att kanalhuset och operatören inte lyckats få till ett nytt avtal.

Därmed gick hundratusentals tittare nyligen miste om VM-kvalet i fotboll mellan Sverige och Vitryssland.

Fortfarande har inte konflikten fått någon lösning, vilket bland annat innebär att Östersunds historiska Europa League-premiär borta mot Zorya Luhansk på torsdagskvällen inte kommer att kunna ses av alla de tittare som har Com Hem/Boxer eftersom matchen sänds i Kanal 9.

Rör upp känslorna

Något som rör upp känslorna i fotbolls-Sverige.

Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll, skriver på Twitter:
"Som chef för ligafotbollen tycker jag det är ytterst beklagligt om inte alla vi fotbollsintresserade kan få se Östersunds resa i EL. Jag tycker situationen är trist och hoppas på en snar lösning. För ligan är avtalet med Discovery en helt avgörande del av vår finansiering och exponering. Då är det viktigt att alla som får betalt av våra supportrar tar ansvar för att vi som älskar fotboll skall kunna se våra lag spela."

Dan Panas, kommunikationschef för Discovery, säger till Resumé:
– Det pågår förhandlingar och vi gör allt vad vi kan för att lösa det hör. Och för att få till ett bra avtal med Com Hem/Boxer.

Fredrik Hallstan, presschef på Com Hem/Boxer: 

- Det finns alltid ljusning i alla förhandlingar, vi förhandlar fortfarande och vi hoppas att vi kan lösa det här så fort som möjligt.

Zorya Luhansk-Östersund har avspark klockan 21.05 på torsdagskvällen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag