Manchester Uniteds Darren Fletcher kan knappt sluta jubla efter segermålet mot suveräna Chelsea.
Manchester Uniteds Darren Fletcher kan knappt sluta jubla efter segermålet mot suveräna Chelsea.

Titta, Chelsea kan förlora

Publicerad
Uppdaterad
Värsta krisen på tio år.
Då besegrades ligasuveränen Chelsea.
- Det var en fantastiskt match, säger United-manager Alex Ferguson.
Det var en av sir Alex Fergusons viktigaste matcher. Efter dåliga resultat och inbördeskrig i klubben riskerade han att få sparken vid en förlust på Old Trafford. Trots det rekordsvåra motståndet slutade lördagen i United-lycka. Stor matchhjälte blev Darren Fletcher som med lös lobbnick slog hål på Chelsea 40 matcher långa segersvit. Efteråt var sir Alex Ferguson lyrisk. - Det var en fantastisk match, ett fantastiskt spektakel, sa en märkbart lättad manager. Men Chelsea-managerna Mourinho var syrlig: - Han försökte inte ens göra mål, det var tur. I United märktes knappast krisen och de interna stridigheterna. Chelsea pressades tillbaka och engelska medier rapporterar om samtliga i dag om lagets supermatch. Högst betyg får irrationelle Alan Smith, men hela laget hyllas för den oväntade vinsten. - Att vinna är alltid viktigt här. Hur du hanterar situationen och styr upp det är viktigt. Jag tycker att alla har presterat stordåd, trots kritiken vi fått.

"De hade tur"

Chelsea skapade flera farligheter. Närmast att kvittera var Didier Drogba som i 68:e minuten tvingade Edwin van der Saar till en jätteräddning. Manager José Mourinho var smått bitter efter säsongens första nederlag. - Helt ärligt tycker jag att skillnaden var att de hade tur. För Chelsea innebär förlusten att de "bara" vunnit en av sina fyra senaste matcher, en smärre katastrof för stjärnlaget. Men Mourinho är inte orolig. - Vi spelade lika bra. Men de gjorde ett mål. Vi förlorade en match som vi inte förtjänade att förlora. De var inte det bästa laget.

"Vi vinner ligan"

Trots Chelsea är inne i en svacka är han övertygad om att bucklan kommer att stanna i klubben. Wigan, sex poäng bakom, är inget hot. Tycker Mourinho. - I dag visade vi varför vi är mästare och toppar ligan. Jag tror inte att det här innebär några problem för oss. Framtiden? Den är inte nervös inför. - På samma gång ger jag United beröm. Jag hoppas att de förstår varför Chelsea är mästare och anledningen till att vi kommer att vinna titelrejset. Igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag